Tanca
Comerç 8 de maig de 2020

L’Ajuntament lliurarà paquets de material sanitari als establiments comercials

El Consistori realitzarà aquesta compra, valorada en 30.000 euros, a través d'una modificació de crèdit més àmplia per no agreujar la situació econòmica dels establiments davant de la inversió que es veuen obligats a fer per complir la normativa d’obertura

L’Ajuntament lliurarà paquets de material sanitari als establiments comercials del municipi. El repartiment d'aquest material (gel hidroalcohòlic, desinfectants, guants i mascaretes) als establiments comercials era una de les demandes que havia fet arribar Esparreguera Comerç a l’Ajuntament de la vila, en el marc de les trobades telemàtiques que s’estan produint aquests dies per analitzar les mesures per minimitzar l’impacte econòmic negatiu que està produint la crisi del Covid-19 en el teixit comercial. Actualment s'estan acabant les bases que establiran els criteris de distribució del material entre empreses i comerços en funció de la seva tipologia, extensió, personal que hi treballa i nivell d'interacció amb el públic.

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que "aquests 30.000 euros que es destinaran material sanitari per als comerços s’emmarca dintre de la modificació de crèdit de 100.000 euros que s'està preparant per pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària que estem vivint ". Els comerços rebran uns paquets de material que inclou gel hidroalcohòlic, desinfectants, guants i mascaretes. Per establir els criteris amb què es lliuraran aquests, l’Ajuntament ha demanat al sector quines són les seves necessitats, que aniran en funció del nombre de treballadors, la superfície del local i el tipus d’activitat. Actualment, s’està fent el tràmit, que ja està avançat, però després caldrà fer la compra i, a data d’avui, es desconeix quan podria començar el repartiment del material.

A més a més, l’Ajuntament també donarà suport en matèria de comunicació al comerç, per reforçar la imatge de proximitat i de producte de qualitat de les botigues locals, ara que se sap que els centres comercials no podran obrir fins a fases més avançades de la desescalada. L’alcalde d’Esparreguera també ha afegit que s’està treballant per donar suport a la compra online en aquests establiments, estudiant la possibilitat de creació d’una plataforma local a l’estil d’Amazon.

Des del passat dilluns, alguns establiments comercials d’Esparreguera han decidit obrir les portes després que estigués permès fer-ho, però amb estrictes mesures de seguretat, atenent amb cita prèvia i mantenint distàncies de dos metres entre els clients. En aquest sentit, l’entitat Esparreguera Comerç ha afirmat que la incertesa i el poc marge de temps amb què s’han fet públiques les mesures de protecció han portat a molts comerços a endarrerir la seva obertura, per tal de preparar-se en condicions. Cal tenir en compte que hi ha dificultats per obtenir determinats materials, com ara les mampares, ja que es tracta d’un sector amb pocs proveïdors, que estan desbordats, i sense criteris clars en quant a tipus, dimensions i gruixos. Els dubtes són més grans entre les empreses dedicades a la venda tèxtil.