Tanca
Empresa Promoció Econòmica Comerç 15 de maig de 2020

Trobada amb empresaris per compartir les mesures de reactivació de l’economia local

L’alcalde d’Esparreguera s’ha reunit amb una quarantena d’empresaris de la vila en una trobada virtual organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat i l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat en la qual ha donat a conèixer les principals mesures per fer front a la crisi de la Covid-19 i ha escoltat les necessitats del teixit empresarial

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha informat als empresaris del municipi de la posada en marxa d’un parquet de mesures urgents a nivell local per preservar la salut de les empreses i comerços de la vila. Ho va fer ahir a través d’una trobada virtual amb una quarantena d’empresaris locals organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat i l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL). El paquet de mesures que està impulsant el govern municipal per a incentivar l’economia local inclou, entre d’altres, bonificacions de taxes i impostos, la donació de material sanitari i de protecció als comerços i empreses, l’edició d’una guia de mesures econòmiques de suport al comerç, l’ocupació i el consum i una campanya de promoció del comerç local.

La trobada es va dur a terme ahir al matí a través de la plataforma d’internet Zoom i s’emmarcava en el cicle de trobades “eFòrum” que ofereix a les empreses del territori conèixer les principals mesures dels seus municipis per fer front a la crisi de la Covid-19 i als governs municipals conèixer les necessitats del seu teixit empresarial. L’alcalde d’Esparreguera hi va participar acompanyat pel regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols, i la regidora de Promoció Econòmica, Mari Carmen Sáez, que poques hores després feia pública la seva renúncia al càrrec. L’alcalde va explicar el doble paquet de mesures que impulsarà l’Ajuntament per afrontar la crisi actual. Per una banda, mesures per preservar la salut dels ciutadans i, d'altra banda, un pla de xoc de 2,5 milions d’euros per donar suport a les empreses i comerços del municipi. Dins del pla de xoc s’engloben diverses mesures per reactivar l’economia local i incentivar l’ocupació, com un seguit de bonificacions de taxes i impostos i ajudes per a la realització d’obres en establiments comercials. Una de les que es portarà a aprovació ja al proper ple és l’exempció de la taxa de terrasses durant tot l’any per a tots els bars i restaurants que en tinguin.

Altres mesures que l’alcalde va explicar durant la reunió van ser la posada en marxa d’un pla de lliurament de material sanitari als comerços, valorat en 30.000 euros, que inclourà paquets de gel hidroalcohòlic, desinfectants, guants i mascaretes. El consistori ja ha demanat al sector quines són les seves necessitats, en funció del nombre de treballadors, la superfície del local i el tipus d’activitat, per a poder-ne realitzar la compra. També s’ha editat una guia amb un resum de mesures econòmiques i sibvencions per a empreses i persones treballadores autònomes, així com mesures de suport al comerç, a l'ocupació i al consum, que recopila les línies d’ajuts de diferents administracions per pal·liar els efectes econòmics i socials de la Covid-19. Altres mesures que l'Ajuntament ha emprès en aquest àmbit són la difusió dels comerços que, mentre dura l’Estat d’Alarma, ofereixen servei de repartiment a domicili i la campanya de suport al comerç local impulsada conjuntament amb l’Associació Esparreguera Comerç.

Durant la trobada virtual l’alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, va subratllar la “necessitat d'una reforma legal que permeti als ajuntaments poder utilitzar els seus romanents per fer front a la situació de crisi econòmica i social”, fet que permetria a l’Ajuntament d’Esparreguera disposar d’11 milions d’euros més per combatre la pandèmia i els seus efectes. També es va referir a les noves possibilitats que poden arribar amb la nova situació i el poder convertir-les en oportunitats, com la consolidació de l’economia verda i l’impuls de nous espais per posar en comú a empreses, habitants i comerços i crear així més sinergies. En declaracions a l’emissora municipal, Eduard Rivas ha assegurat que “els empresaris participants, entre els quals n’hi havia de companyies de diferents sectors i dimensions instal·lades a la nostra vila, s’han mostrat satisfets amb les mesures que estem emprenent, i han fet una demanada unànime de mantenir aquestes reunions a nivell digital”.