Tanca
Convivència 5 de novembre de 2021

L’Ajuntament posa en marxa una formació en treball i competència pre-professional

La Regidoria de Convivència organitza un curs adreçat a aquelles persones, de qualsevol nacionalitat, que requereixin una formació prèvia a la formal amb l’objectiu d’introduir-se en el mercat laboral o seguir en el món educatiu. La formació consta de 100 hores, començarà dilluns i s’allargarà fins al desembre

L’Ajuntament d’Esparreguera posa en marxa aquest darrer trimestre de l’any una curs de treball i competència pre-professional que formarà a una trentena de persones de diferents nacionalitats amb l’objectiu de donar-los les eines socials, laborals i digitals necessàries per a poder introduir-se al mercat de treball o continuar formant-se. La formació, que començarà dilluns 8 de novembre i finalitzarà el 17 de desembre, es farà de manera presencial tres dies a la setmana en dos grups, un de matí i un altre de tarda. El curs està adreçat principalment a persones que requereixin una formació prèvia a la formal, i hi poden accedir persones que no disposen de permís de residència i també aquelles amb un nivell baix de coneixement de llengua catalana, castellana i d’alfabetització. El programa consta de 100 hores i tractarà aspectes com l’acollida municipal, l’alfabetització digital, les competències i habilitats laborals i el coaching laboral.

El curs, que ja té les inscripcions completes, formarà a 30 persones de nacionalitats diverses - marroquina, espanyola, brasilera, hondurenya, colombiana, xilena, dominicana i paquistanesa- i d’edats compreses entre els 16 i els 45 anys. La regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha explicat que “la finalitat de la formació és incidir en el procés educatiu orientat cap al desenvolupament integral de la persona, per això es treballa tant formació general, com habilitats personals, socials i digitals o hàbits laborals”. En aquest sentit, el curs consta de tres mòduls diferents, els dos primers tractaran temàtiques requerides per la Generalitat de Catalunya per a obtenir el certificat de primera acollida, com són el coneixement de l’entorn i la introducció al marc legal d’estrangeria i orientació laboral.

El tercer mòdul serà més específic i formarà a l’alumnat en habilitats personals, professionals i alfabetització digital. “Serà una formació molt personalitzada que donarà acompanyament i orientació per cada cas particular, aquells joves que vulguin continuar estudiant, persones que volen homologar els seus estudis, les que vulguin entrar al mercat laboral, aquelles que tenen mancances digitals i no tenen correu electrònic o aplicacions com La meva Salut, IdCat...”, ha apuntat la regidora. així mateix, el curs prestarà suport en la prospecció del mercat laboral en oficis com neteja de la llar, neteja industrial, cura de persones, jardineria i horts, costura... i també farà acompanyament en la continuació de la formació en els cursos del Departament de Treball, Servei de Normalització Lingüística, Escola d’Adults i Tallers d’alfabetització.

Aquesta és la primera vegada que el consistori ofereix un curs d’aquestes característiques i s’impartirà a través de la Fundació Ficat, adjudicatària de la licitació. La formació consta d’un total de 100 hores lectives i es farà dilluns i dimecres a Can Pasqual i divendres al Centre Dual. La trentena d’alumnes s’han dividit en dos grups, una de 9.15 del matí a 12.15 del migdia i un altre de 3 a 6 de la tarda. L’alumnat que finalitzi la formació obtindrà un diploma que serà d’utilitat en les tramitacions d’arrelament social i modificació o renovació d’autoritzacions de residència.