Tanca
Cultura i Festes 29 de novembre de 2021

L’encesa de la il·luminació dona divendres el tret de sortida a la programació de Nadal

Aquest any repeteixen propostes d’èxit com la Central dels Reis, que amplia els dies de visita i es trasllada a l’escola Mare de Déu de la Muntanya; el Tió Mòbil, que portarà la màgia d’aquestes dates a tots els barris d’Esparreguera, i la programació d’arts escèniques familiar. Si les mesures ho permeten, els Reis Mags tornaran a oferir la tradicional cavalcada pels carrers de la vila

L’encesa de la il·luminació dels carrers i places del municipi donarà aquest divendres a la tarda el tret de sortida a la programació de Nadal i Reis d’Esparreguera. Els actes seguiran el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre amb el Concert de Nadal “El Trencanous i tres nadales” amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la celebració de Fira de Santa Llúcia a l’antic Mercat Municipal, que acollirà paradetes de productes nadalencs i de regal de la mà d’Esparreguera Comerç. La programació d’enguany torna a incloure algunes iniciatives que l’any passat van ser molt ben acollides entre la població, com la Central dels Reis d’Orient, que es traslladarà a l’escola Mare de Déu de la Muntanya per guanyar més espai; el Tió Mòbil, que tornarà a visitar tots els barris del municipi; i una programació d’arts escèniques per a públic familiar. Com a novetat, i si les mesures sanitàries ho permeten, aquest any és previst recuperar la tradicional cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que tindrà un recorregut més llarg per tal que la ciutadania es reparteixi millor al llarg del circuit i evitar així aglomeracions. La venda i reserva d’entrades per als espectacles i activitats s’activarà properament a través de la plataforma web entrades.esparreguera.cat.

La programació nadalenca començarà oficialment aquest divendres 3 de desembre a les 5.30 de la tarda amb l’acte d’encesa de la il·luminació de la vila, que enguany, tot i ser molt similar a l’any anterior, comptarà amb algunes peces de llum més modernes per fer lluir més alguns carrers. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “és un cicle que hem preparat amb molta il·lusió, perquè passem una època molt difícil i creiem que és important salvaguardar la màgia del Nadal, que pugui seguir sent un temps de pau i llum, no només per als més petits, sinó per a tothom, per això hem fet una proposta per a tots els públics que ens pugui regalar l’esperança que necessitem per superar aquesta pandèmia”. La programació inclou més d’una trentena d’activitats culturals, lúdiques i tradicionals organitzades des del consistori i també per diverses entitats de la vila, i compta amb un pressupost municipal de 54.700 euros.

La proposta d’enguany és una “versió millorada” de la programació del 2020, ja que torna a incloure algunes de les iniciatives que van tenir més èxit, com la Central dels Reis d’Orient, que enguany es trasllada del Patronat Parroquial a les instal·lacions de l’escola Mare de Déu de la Muntanya. “Hem volgut donar-li un fort creixement, perquè creiem que està cridada a ser una de les grans iniciatives de Nadal i Reis a Esparreguera, per això l’espai serà una mica més gran i també hi haurà més dies d’obertura, per a poder donar cabuda a fins al doble de famílies de les que van poder gaudir-la l’any passat”, ha apuntat el regidor de Cultura. Una altra de les propostes que repeteix enguany és el Tió Mòbil de la cia Robert Gobern, que els dies previs a Nadal visitarà els diferents barris d’Esparreguera per portar als més menuts la màgia i l’alegria d’aquestes dates.

Com a novetat, i si les mesures sanitàries ho avalen, aquest any es recuperarà la tradicional cavalcada. “L’any passat només vam poder fer la rebuda dels Reis Mags a la plaça de la Sardana, ara però, treballem en dos escenaris en funció de la situació de la pandèmia: cavalcada o espectacle de rebuda”, ha explicat Juan Jurado. En cas que es pugui tirar endavant la cavalcada, s’ha previst un circuit més llarg de l’habitual per permetre que la gent es pugui esponjar per més carrers, no es llençaran caramels i hi haurà menys carrosses, “però s’afegiran animacions per intentar que sigui una cavalcada el més lluïda i màgica possible, sobretot per als més petits”, ha assegurat el regidor de Cultura.

Les arts escèniques també tindran especial protagonisme aquets Nadal amb la programació de tres propostes adreçades al públic familiar, que es representaran al Teatre de La Passió. Es tracta dels espectacles “Kl’Aa, la teva cançó” de la cia Inspira Teatre, “Mozartland” amb la companyia del Príncep Totilau i “La faula de l’esquirol” amb la cia La Baldufa Teatre. Així mateix, la música també hi serà present a través de propostes com el concert de Nadal, que se celebrarà el diumenge 12 de desembre a les 7 del vespre a sala gran del Teatre La Passió amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que interpretarà “El Trencanous i tres nadales”, per celebrar aquestes dates festives des de la tradició barroca a la tradició festiva dels pizzicattos i les danses i també amb el tradicional conte de Nadal de Txaikovski.

La programació també inclou la tradicional Fira de Santa Llúcia, organitzada per Esparreguera Comerç i l’Ajuntament d’Esparreguera, que el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre omplirà l’antic Mercat Municipal de parades de productes nadalencs i de regal. I altres propostes tradicionals com Els Pastorets, la 39a Mostra de Pessebres o les activitats impulsades per la Colla de Diables, com l’ofrena de carbó i el Laberint d’en Llagasta. La venda d’entrades per a algunes de les activitats, com el concert o els espectacles d’arts escèniques familiars, s’activarà en els propers dies a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat, des d’on també es podrà fer la reserva prèvia per la Central dels Reis, que és gratuïta però té control d’aforament.