Tanca
Cultura i Festes Societat 9 de novembre de 2021

Esparreguera rep l’escultura que l’acredita com a Capital Europea de les Passions 2022

Representants de l’Ajuntament, de La Passió d’Esparreguera i de la Federació Catalana de Passions van ser els encarregats de rebre ahir l’estatueta. La capitalitat coincidirà amb la celebració del 40è aniversari de l’entitat EuroPassion i al mes de març reunirà a la vila més d’un centenar de col·laboradors de diferents Passions europees

Esparreguera va rebre ahir l’escultura que l’acredita com a Capital Europea de les Passions durant l’any 2022. El representant de la junta d’Europassion, Jordi Ros, va fer entrega del símbol europeu passionístic al grup encapçalat per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que comptava també amb el regidor de Cultura, Juan Jurado, el president de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, la vicepresidenta de l’entitat, Nani Guevara, el president de la Federació Catalana de Passions, Jordi Carapuig, i el mossèn de la Parròquia d’Esparreguera, Ramon Maria Bosch. La capitalitat coincidirà amb el 40è aniversari de la fundació de l’associació Europassion, que reuneix 86 Passions de 16 països de tota Europa, i es farà especialment visible del 4 al 6 de març, quan es realitzarà una trobada que omplirà el municipi d’activitats culturals i, alhora, acollirà centenars de col·laboradors de les diferents Passions europees.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha subratllat que “aquesta capitalitat representa un nou punt en la importància d’Esparreguera com a epicentre de les Passions europees, ja que Europassion va néixer precisament a la nostra vila”. El regidor també ha afegit, a més, que “arriba en un moment estratègicament interessant, en el qual tot s’està movent, la pandèmia ens deixa reobrir el teatre, l’espectacle s’ha replantejat i, a més, tindrem l’atenció i la visita de les altres passions”. El lliurament de l’estatueta es va fer excepcionalment a l’Ajuntament d’Esparreguera al no ser possible la seva recollida a la ciutat organitzadora d’aquest any, ŠkofjaLoka (Eslovènia), a causa de la pandèmia.

L’Europassion és una associació que va néixer fa 40 anys a Esparreguera, on tres Passions catalanes, les d’Ulldecona, Olesa de Montserrat i Esparreguera, juntament amb tres Passions franceses, les de Loudéac, Nancy i Masevaux, van posar la primera pedra en la fundació d’aquesta nova associació. En aquest sentit, el president de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, ha assegurat que “per Esparreguera poder ser la Capital Europea de les Passions el 2022 representa una celebració de la creació, a la nostra vila, de l’entitat i del creixement que ha tingut durant tots aquests anys”. “Estem contents de poder-ho celebrar en un any en què esperem que es puguin reprendre les representacions, després de dos anys d’aturada per la covid-19, i desitgem que això ajudi a ser una represa i també un motiu d’unió de totes les passions catalanes”, ha afirmat Enric Galceran. La Federació Catalana de Passions, que agrupa les 17 Passions que es representen al país, donarà suport, com a membre organitzador, a la trobada d’Europassion que se celebrarà al març.