Tanca
Educació 12 de setembre de 2023

L’Escola Municipal de Les Arts enceta el nou curs amb 368 alumnes inscrits a les especialitats de música i dansa

El curs 2023-24 hi ha 65 alumnes nous i s’amplien els projectes comunitaris a totes les escoles de primària, que començaran a partir de l’octubre amb un total de 375 alumnes inscrits. Algunes de les novetats per aquest curs són l'ús de de pissarres digitals, la incorporació d'un entorn interatiu d'aprenentatge a les classes de llenguatge musical i la consolidació de les classes de música tradicional

L’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera comença avui el nou curs escolar amb 368 alumnes inscrits i algunes novetats en l'activitat pedagògica: als recursos d’aprenentatge s'hi incorporarà l’ús de pissarres digitals i a les classes de llenguatge musical digital s’afegirà el treball amb un entorn interactiu. Aquest curs, a més, es consolidarà la música tradicional amb dos nivells de classes de gralla i s'ampliaran les línies dels projectes comunitaris a els centres de primària d’Esparreguera, als quals s’hi sumaran les escoles El Puig i Estel. En total, seran 375 alumnes de les escoles d’Esparreguera els que iniciaran, a principis d’octubre, els projectes comunitaris gestionats per l’Escola de Les Arts. Tot i que les classes ja han començat, la matriculació encara està oberta en aquelles formacions i programes on quedin places disponibles. Aquest curs mantindrà l’aplicació de les tarifes de l’any passat, les quals van suposar  una rebaixa de les quotes mensuals de l’alumnat en un 24%, de manera global. 

El curs 2023-2024 de Les Arts arrenca amb gairebé l’aforament màxim: un total de 368 alumnes inscrits, 65 dels quals són alumnat nou. 135 alumnes són de l’especialitat de dansa i la resta de formacions musicals i d’instrument. El director de l’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera, Pinyu Martí, ha fet una molt bona valoració del canvi pedagògic implantat l’any passat: “Estem molt contents de tot el feedback que estem rebent i això es percep amb la fidelitat i compromís de l’alumnat. Aquest curs hem tingut molt poques baixes”. Pinyu Martí també ha avançat que una de les novetats d’aquest curs són les pissarres digitals i el nou recurs pedagògic interactiu de les classes de llenguatge musical: “Es tracta d’una aula virtual de música que vincularà les classes magistrals de llenguatge amb recursos interactius, per tal d’adaptar aquesta formació a les noves tecnologies i  fer ús de recursos didàctics motivadors per a l’alumnat com són els jocs digitals”.  

Enguany l’Escola de Les Arts consolida l’aposta per la música tradicional amb l’oferta de dos nivells de gralla, el curs de perfeccionament de gralla per adults i el nou curs d’iniciació a partir dels 11 anys, això a banda de les col·laboracions puntuals amb la Federació d’Entitats de Cultural Popular Tradicional Catalana d’Esparreguera. Tot i que les classes ja han començat, encara hi ha places vacants en algunes formacions i programes.  La sol·licitud de matrícula viva de l’Escola Municipal de Les Arts s’ha de formalitzar enviant un correu a [email protected], amb l’assumpte "Matrícula viva", on s’haurà d'indicar el nom i cognoms, edat, curs escolar, programa i grup o instrument de l’alumne interessat. L’adjudicació de les places disponibles serà seguint l’ordre cronològic de l’arribada del correu de sol·licitud. Un cop s'hagi adjudicat la plaça, es rebrà un correu amb les indicacions per formalitzar la matrícula. Aquest serà el segon any amb les noves tarifes, que el curs passat van fer-se més accessibles i es van ajustar a la disminució de la càrrega lectiva en els nivells bàsics. 
 
D’altra banda, el mes d’octubre començaran els projectes comunitaris “Creadansa”, “A Tota Corda” i “Banda a l'Escola” a les escoles d’Esparreguera,  amb un total aproximat de 375 alumnes. A més, se segueix amb el projecte de la Cantata de primer de primària que agrupa un total de 250 alumnes. El director de Les Arts, ha valorat molt positivament l’experiència de la prova pilot de l’any passat i ha explicat que “aquest curs s’amplien els projectes comunitaris en gairebé tots els centres i, a més, s'hi afegeixen l'Estel i El Puig, ja que la valoració del curs passat va ser excel·lent”. En concret a les escoles Montserrat, Les Roques Blaves i Mare de Déu de la Muntanya hi haurà 2 línies, a l’escola Taquígraf Garriga 3 línies, a l’escola Pau Vila 4 línies i a l’Estel i El Puig 1 línia.