Tanca
Participació Ciutadana Educació 11 de maig de 2021

L’Escola Municipal de Música i Dansa disposa de nous instruments i material

Concretament s’ha comprat un nou piano elèctric, un trombó de vares, una viola, un violoncel i 15 faristols hidràulics amb un carro transportable. Aquesta adquisició és el resultat de la proposta presentada per l’AMPEMIDE al procés de pressupostos participatius i ha tingut un cost de 4.000 euros

L’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera ja disposa d’un nou piano elèctric, un trombó de vares, una viola, un violoncel i 15 faristols hidràulics amb un carro transportable. L’adquisició d’aquests nous instruments forma part del projecte presentat per l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera (AMPEMIDE), als pressupostos participatius 2020-2021, que va ser escollit com a tercer projecte més votat per la ciutadania entre les 48 iniciatives que es van presentar en aquesta edició. Aquests instruments completen els que ja hi havia a l’escola i es posen a disposició de les famílies per a que els puguin llogar i utilitzar durant les classes de música. El cost total de la inversió ha estat de 4.000 euros i encara resten 1.000 euros més del pressupost assignat que s’empraran per a la compra de més material per al centre.

La proposta “Promocionem la cultura d’Esparreguera” tenia per objectiu dotar a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’un major nombre d’instruments i material divers "per poder arribar a més alumnes i futurs artistes del municipi". Aquest va ser un dels set projectes més votats de la darrera edició dels pressupostos participatius, juntament amb les propostes Esparreguera florida; Xarxa de camins saludables entre nucli urbà, Can Rial i Mas d’en Gall; les sortides inclusives a la Natura amb la cadira Joëlette; la insonorització del gimnàs de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya; l’arranjament de les Pistes de Mas d’en Gall; i la Xarxa de camins saludables. La proposta presentada per l’AMPEMIDE, que va rebre 198 vots, és la segona inversió de la segona edició dels pressupostos participatius que s’executa, després de l’adquisició de la cadira Joëlette.

La directora de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, Olga Aurín, ha explicat que “el piano elèctric ens feia molt falta, és molt lleuger i ens permet transportar-lo per fer actuacions fora de l’escola, fer-lo servir per acompanyar classes de dansa o posar-lo en aules on ja hi hagi un altre piano per treballar amb dos instruments”. El trombó de vares, la viola i el violoncel són instruments de model petit, dels quals el centre no disposava. “Ens feien falta perquè necessitem instruments de diferents mides en funció de les edats, ja que quan els alumnes comencen la compra d’un instrument és una despesa important i moltes famílies prefereixen començar el primer any amb un instrument que se’ls pugui deixar en lloguer des de l’escola”, ha apuntat Olga Aurín.

El pressupost total assignat al projecte “Promocionem la cultura d’Esparreguera” és de 5.000 euros, dels quals ja se n’han invertit 4.000 en la compra d’aquests instruments i els 15 faristols hidràulics amb un carro transportable. “Ara queda una petita part d’aquest pressupost, 1.000 euros, i estem decidint si els destinarem a la compra d’un nou instrument o a comprar més faristols hidràulics perquè els que tenim actualment a l’escola són molt vells i aquest nous funcionen molt bé i tenen molta durabilitat”, ha afirmat la directora del centre.