Tanca

Un total de 7 projectes han estat escollits en els pressupostos participatius 2020-2021

Les propostes més votades han estat Esparreguera florida; Xarxa de camins saludables entre el nucli urbà, Can Rial i Mas d’en Gall; Promocionem la cultura d’Esparreguera; Sortides inclusives a la natura amb la cadira Joëlette; Insonorització del gimnàs de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya; Pistes de Mas d’en Gall; i Xarxa de camins saludables

Després que ahir es tanquessin les votacions de les propostes ciutadanes admeses als pressupostos participatius 2020-2021, l’Ajuntament d’Esparreguera ja ha donat a conèixer quins són els projectes als quals es destinaran els 200.000 euros del pressupost d’inversions d’enguany. Es tracta de les propostes Esparreguera florida; Xarxa de camins saludables entre nucli urbà, Can Rial i Mas d’en Gall; Promocionem la cultura d’Esparreguera; Sortides inclusives a la Natura amb la cadira Joëlette; Insonorització del gimnàs de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya; arranjament de les Pistes de Mas d’en Gall; i la Xarxa de camins saludables. Aquests són els set projectes que han obtingut més vots i podran ser executats pel consistori, perquè la seva valoració econòmica suma un pressupost total de 198.490 euros. El procés ha comptat amb la participació de 662 persones i s’han emès un total de 3325 vots, que s’han repartit entre els 48 projectes que van ser admesos a l’edició d’enguany.

La regidora de Bon Govern, Maria Mas, ha explicat que, un cop coneguts els projectes guanyadors, a partir d’ara s’iniciaran contactes amb la ciutadania per tal de definir conjuntament l’abast de les diferents actuacions, que s’acordarà juntament amb el departament de Planificació de l’Ajuntament i els serveis i regidories directament afectats per cada projecte. Els contactes amb la ciutadania començaran a fer-se de manera immediata però l’inici de cadascuna de les actuacions quedarà supeditat a la tramitació prèvia necessària, tan a nivell tècnic com a nivell jurídic o de contractació. En aquesta edició s’han presentat 104 propostes, de les quals s’han admès 48 projectes, que són els van passar a la fase de votació. El procés ha comptat amb 662 participants, dels quals 614 han participat en les votacions i han emès un total de 3325 vots. En la primera edició, el 2018, va haver-hi 483 participants i 1.277 vots, el que suposa un increment del 37% en nombre de participants i un 160% en nombre de sufragis. En aquest sentit, Maria Mas ha destacat que “és molt valorable l’augment tant en el nombre de participants com en el nombre de vots emesos, de la mateixa manera que és plenament satisfactòria la implicació de la ciutadania i les entitats, que han viscut i promogut molt activament aquesta edició dels pressupostos participatius”.

El projecte que ha aconseguit més suports ha estat Esparreguera florida, una proposta presentada per l’alumnat de 4t de primària de l’escola Mare de Déu de la Muntanya, que ha aconseguit 238 vots. El projecte està valorat en 25.000 euros i pretén millorar l’enjardinament i ornamentació floral dels espais urbans i lúdics del municipi perquè en el futur pugui aspirar a ser un dels pobles reconeguts com a Vila Florida. En segona posició, amb 218 vots, hi ha la Xarxa de camins saludables entre nucli urbà, Can Rial i Mas d’en Gall, presentada per l’Associació de Veïns de Can Rial, que proposa la senyalització de senders i camins saludables entre aquests dos barris i el nucli urbà d’Esparreguera. La proposta està valorada en 20.000 euros. En tercer lloc, trobem la proposta Promocionem la cultura d'Esparreguera, que amb 198 vots i valorada en 5.000 euros aposta per dotar a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’un major nombre d’instruments i material divers per poder arribar a més alumnes i futurs artistes de la vila.

En quarta posició hi ha un projecte de l’entitat Petjades de Colors, les Sortides inclusives a la natura amb la cadira Joëlette, que permet accedir al medi natural a persones amb mobilitat reduïda, ja que facilita l’accés a espais que són inaccessibles en una cadira de rodes convencional. La proposta ha obtingut 183 vots i està valorada en 3.490 euros. En cinquè lloc, hi ha el projecte d'insonorització del gimnàs de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya, presentat pel mateix centre educatiu que assegura que amb una bona insonorització aquest seria un espai ideal per a organitzar diferents activitats culturals i esportives per a la població. Ha obtingut 181 vots i té un pressupost de 25.000 euros.

En sisè lloc, i amb 168 vots, hi ha el projecte d’arranjament de les Pistes Mas d’en Gall, presentat per l’Associació de Veïns Mas d’en Gall Noves Generacions. Aquesta és la iniciativa que té el pressupost més elevat, 100.000 euros, el màxim permès en aquesta convocatòria dels pressupostos participatius i, entre altres coses, preveu el tancament amb una teulada de les pistes situades al carrer de Can Fosalba, solventar els problemes de goteres i l'arranjament de la caseta i els vestuaris. L’últim projecte que ha aconseguit entrar dins la partida de 200.000 euros dels pressupostos participatius és la Xarxa de camins saludables. Amb 167 vots i un cost de 20.000 euros, proposa fer un mapa i diverses rutes senyalitzades com a camins saludables pel municipi, acompanyades d’estacions on fer exercici.