Tanca

La 8a edició del Premi Recerca Vila d’Esparreguera premia dos treballs en la categoria juvenil

Els treballs guardonats han estat “Les papallones del bosc de Can Roca” de David Parras i Jan de la Cortina de l’escola cooperativa El Puig, en la categoria juvenil de 3r i 4t d’ESO; i “La realitat de la crisis. La investigació de les crisis, les causes i conseqüències en el 2008 i 2020” d’Hugo Soto i Adrià Granados de l’institut El Cairat, en la categoria juvenil de batxillerat

El Premi Recerca Vila d’Esparreguera ha celebrat l’acte de lliurament dels guardons d’aquesta vuitena edició, que ha reconegut a quatre alumnes esparreguerins en les dues subcategories juvenils del concurs, mentre que el premi a la categoria d’adults ha quedat desert. El certamen, que està impulsat per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Històric, té l’objectiu de promoure l’estudi i la recerca en qualsevol àmbit del coneixement centrat en el municipi i consta de dos premis segons la categoria. El lliurament, que es va celebrar divendres al vespre a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu,  va estar presidit per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el regidor, Juan Jurado, i la tècnica de Gestió Documental i responsable de l’Arxiu Municipal, Rosa Codina. L’alumnat guanyador va ser premiat amb un lot de productes multimèdia valorat en 400 euros.

Enguany s’han presentat tres obres al Premi Recerca Vila d’Esparreguera, un treball en cadascuna de les categories del certamen. En la categoria de juvenil de 3r i 4t d’ESO, el premi va ser pel treball “Les papallones del bosc de Can Roca”, de David Parras i Jan de la Cortina, alumnes de l’escola cooperativa El Puig. El guardó s'ha fet extensiu a tota la classe de 3r d'ESO, que ha col·laborat en l’elaboració d’aquest estudi. Pel que fa a la categoria de juvenil de 1r i 2n de Batxillerat, el premi va ser el treball “La realitat de la crisis. La investigació de les crisis, les causes i conseqüències en el 2008 i 2020” d’Hugo Soto i Adrià Granados, alumnes de 2n de Batxillerat de l’institut El Cairat. Els guanyadors de cada categoria van fer una petita presentació per a explicar al públic assistent les conclusions i el procés d’elaboració del seu treball.

La tècnica de Gestió Documental i responsable de l’Arxiu Municipal, Rosa Codina, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “els treballs guardonats són molt complets i interessants i aborden dos temes que actualment són d’interès i afecten al col·lectiu jove, com són les crisis i la natura”.  D’altra banda, tot i que el jurat ha decidit declarar la categoria d’adults deserta, ja que el treball presentat no complia els requisits per a poder ser publicat, durant l’acte d’entrega de premis es va fer una menció especial per a Enric Gili com a autor de l’única obra presentada en aquesta categoria. Rosa Codina ha apuntat que “el treball era molt interessant, tractava sobre l’origen de la impremta a Esparreguera, però necessitava una mica més d’aprofundiment i, per això, es va instar al seu autor a ampliar-lo i tornar-lo a presentar l’any que ve, en la novena edició dels premis”.