Tanca
Serveis Socials Gent Gran 26 de juliol de 2023

La Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran afronta la reforma de la residència i l’antiga caserna

La nova regidora socialista, Sandra Chaparro, que liderarà la regidoria en el mandat 2023-2027, es marca com a prioritats la rehabilitació de la Residència Municipal Can Comelles, l’ampliació del Servei local de Teleassistència per poder arribar a més persones usuàries i el projecte de remodelació de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil i la creació de pisos tutelats per a la gent gran

La rehabilitació de l’edifici de la Residència Municipal Can Comelles, l’ampliació del Servei local de Teleassistència per poder arribar a més persones usuàries i el projecte de remodelació de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil per a dedicar-la a usos de la gent gran amb la creació també de pisos tutelats són les prioritats de la nova regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Sandra Chaparro. La regidoria liderada per la socialista engloba els Serveis Socials Bàsics – Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS) i Centre Obert La Fulla- i els Serveis Socials Especialitzats – Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC) i Residència Municipal Can Comelles-, i Gent Gran, unes àrees que en l’anterior mandat estaven separades en dues regidories diferents gestionades pels regidors Emmanuel Ortí i Maria Vallejo. La nova regidora s’ha reunit ja amb els tècnics i tècniques municipals i també amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera per tractar sobre les necessitats d’aquest col·lectiu i ha anunciat la creació, durant el present mandat, d’un Comissionat de la Gent Gran. Així mateix, en l’àmbit dels serveis socials, té previst, de cara al setembre, fer una trobada amb diverses entitats del tercer sector per a millorar la coordinació entre consistori i associacions.

Sandra Chaparro, qui anava de número sis en la candidatura del PSC a les eleccions municipals, és emprenedora i amant del teatre i ha col·laborat amb diverses entitats culturals i socials del municipi. L’esparreguerina s’estrena aquest mandat com a electe de l’Ajuntament d’Esparreguera i, des de fa unes setmanes, ja ha iniciat la seva tasca al capdavant de la Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran. La regidora ha explicat que “inicialment estava previst que encapçalés les àrees de Promoció Econòmica i Comerç, però les negociacions per l’acord de govern amb ERC m’han portat a liderar aquesta regidoria que agafo amb molta energia i entusiasme, perquè he treballat amb entitats socials i tinc coneixements sobre com funciona aquest àmbit”.  En els anteriors mandats la gestió de les àrees que ara agrupa la seva regidoria estaven dividides en dues, per una banda Serveis Socials Especialitzats i Gent Gran, i per l’altra Serveis Socials Bàsics. Per a la socialista és “un encert que s’agrupi tot en una mateixa regidoria, perquè així serà més senzill de treballar, ja que tot està vinculat al tracte amb la ciutadania i a donar suport, assessorament i fomentar l’autonomia per a que les persones que ho necessiten puguin viure dignament”.

En l’àmbit de Gent Gran, una de les prioritats del mandat és poder tirar endavant el projecte de remodelació de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, que està ubicada al carrer dels Arbres i que el consistori va adquirir el 2019 per a remodelar-la i posar-la a disposició de la gent gran del municipi amb la creació també de pisos tutelats per a aquest col·lectiu. “La gent gran d’Esparreguera és molt activa i ens reclamen poder disposat d’espais per a dur a terme les seves activitats, per això un dels objectius serà el projecte de l’antiga caserna”, ha apuntat Chaparro. La regidora es reuneix avui amb la junta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera i divendres farà, juntament amb l’alcalde, Eduard Rivas, i el coordinador de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Juan Jurado, una presentació amb totes les persones usuàries del Centre Dual i membres de l’entitat per a conèixer les seves necessitats. “Crec en la política de proximitat i en mantenir ponts de comunicació i confiança amb les entitats”, ha afirmat la regidora, qui també ha anunciat la creació d’un Comissionat de la Gent Gran per a “treballar de manera transversal amb les associacions i professionals de diferent àmbits per a vetllar pels interessos de la gent gran del municipi”.

Paral·lelament, en l’àrea de Serveis Socials Especialitzats un dels objectius és l’execució del projecte de reforma de la Residència Municipal Can Comelles. El projecte es va aprovar al Ple municipal del passat mes d’abril, té un pressupost de 2,4 milions d’euros i està dividit en cinc fases que engloben la rehabilitació, manteniment i millora de les cobertes, les façanes, les fusteries exteriors, els acabats interiors així com la instal·lació de protecció contra incendis. “És un projecte molt necessari i que anirem desenvolupant per fases, perquè la inversió econòmica és molt gran i mentre es realitzen els treballs cal garantir la prestació del servei a les persones usuàries”, ha explicat Chaparro, que s’ha mostrat “molt contenta amb el servei que es dona als avis i àvies de la residència i la tasca que fan els i les treballadores”.

Finalment, en l’àmbit dels Serveis Socials Bàsics, Chaparro ha exposat la “necessitat d’ampliar el Servei de Teleassistència per poder arribar a més usuaris”. La regidora ha anunciat que, de cara al setembre, es reunirà amb “Creu Roja, Càritas i diferents associacions del tercer sector per a poder treballar conjuntament i de manera transversal per optimitzar els recursos disponible i poder arribar així al màxim de població amb necessitats possible”. D’altra banda, la socialista ha volgut posar en relleu “l’excel·lent tasca que realitzen els serveis d’intervenció socioeducativa, el TOCC i La Fulla, que són essencials pel poble i d’una riquesa absoluta” i ha apuntat que des de la regidoria “continuarem donant-los suport i trobant recursos per a poder ampliar la prestació dels seus serveis”.