Tanca
Memòria Històrica 24 de març de 2022

Oberta la convocatòria del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera 2022

Les persones participants poden presentar les seves candidatures a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) fins el 3 de juny. El certamen consta de dues categories, adults i joves, i s’hi poden presentar treballs de qualsevol àmbit d’estudi centrats en la vila d’Esparreguera. El jurat valorarà l’originalitat del tema escollit, el procés de recerca i el rigor científic

L’Ajuntament d’Esparreguera ha convocat la setena edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, un certamen que té per objectiu promoure l’estudi i la recerca en qualsevol àmbit del coneixement centrat en el municipi. El certamen consta de dues categories, adults i joves, aquesta darrera integrada per dues subcategories, 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. Per a participar-hi, cal presentar una obra inèdita i escrita en llengua catalana amb temàtica lliure, però sempre centrada en la vila d’Esparreguera. Les sol·licituds per participar en el concurs es poden presentar, des d’avui i fins al 3 de juny, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament d’Esparreguera. Els premis consistiran en un lot de productes multimèdia per a cada premiat i, en el cas de la categoria d’adults, en la publicació del treball guanyador amb un tiratge de 100 unitats per a distribuir gratuïtament. Per a l’exercici 2022 els premis estan valorats amb un import global de 3.500 euros. El lliurament dels guardons es farà l’1 de juliol a Can Pasqual.

Les obres que es presentin al Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, que està impulsat per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Històric, poden ser d’autoria individual o col·lectiva, amb un màxim de fins a tres persones, i cada participant pot presentar un únic treball. En la categoria adults, s’haurà de presentar una memòria que haurà de contenir, entre d’altres aspectes, el títol, un petit resum amb una extensió màxima de 15 pàgines, la relació de bibliografia que es farà servir, el calendari d’execució del treball, ajustat a una duració màxima de cinc mesos des de l’adjudicació del premi, el mètode que es proposa emprar per elaborar-lo i el currículum. En la categoria jove, el treball no podrà sobrepassar les 80 pàgines i es podrà complementar amb el material gràfic que es consideri adient.

Els treballs han d’anar signats amb pseudònim i se’n presentarà una còpia en paper o bé en format digital en CD o llapis de memòria, dins d’un sobre gran. A la seu electrònica municipal es poden consultar les bases així com els formularis de sol·licitud de candidatures, que es poden presentar fins el 3 de juny a l’OAC. El jurat, que estarà presidit pel regidor de Patrimoni Històric Cultural i integrat per quatre persones de la vila vinculades al món acadèmic o amb interès per la història local, valorarà l’originalitat del tema, el procés de recerca i el rigor científic, la qualitat lingüística i la presentació i estructura dels treballs presentats. Els premis consistiran en un lot de productes multimèdia valorat en un màxim de 400 euros per a cadascuna de les dues categories jove i la publicació del treball guanyador de la categoria adults, amb un tiratge de 100 exemplars. El lliurament de premis es farà l’1 de juliol a dos quarts de set de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual.