El Servei de primera acollida inclou un conjunt d'actuacions d'informació sobre els serveis adreçats a la ciutadania, recursos de la vila i formació sobre l'entorn, a més de gestionar els informes d’estrangeria i el certificat de primera acollida que faciliten l'acomodació de les persones que viuen a Esparreguera.

Què s'ofereix

Punt d'informació i assessorament

És un servei d'informació i assessorament sobre recursos i serveis del municipi i sobre temes d'estrangeria.

Si es requereix es pacten itineraris personalitzats d'orientació i acompanyament que se centren en derivació per a l'accés i l'ús normalitzat als serveis bàsics: empadronament, assessorament jurídic, coneixement de l'entorn, aprenentatge de la llengua, assessorament laboral, sistema sanitari, serveis d'emergències socials, homologació d'estudis, habitatge, esport, associacions...

Certificat de primera acollida

És un circuit d'acollida que inclou entrevista personal i dos cursos; de coneixement laboral (Mòdul B) i de coneixement de la societat catalana (Mòdul C) els dos de 15 hores. I a la vegada s'ofereixen els cursos de llengua catalana i castellana de 90 hores organitzats pels organismes i entitats encarregats de la formació de la llengua d'Esparreguera. Al final del circuit, les persones participants reben un certificat de primera acollida que els pot ser útil en la gestió dels tràmits d'estrangeria.

Formació bàsica per al coneixement de la llengua catalana

Gestiona i tramita informes d'estrangeria com el d'adequació d'habitatge, de grau d'integració i d'esforç i integració per l'arrelament social.

Accions de promoció de l'autonomia personal i per afavorir la igualtat d'oportunitats.

A qui s'adreça

  • A tota persona interessada.

  • Amb especial atenció a tota persona acabada d'empadronar al municipi, estrangers immigrats, els sol·licitants d'asil, els refugiats, els apàtrides i els retornats.

Com s'hi pot accedir

Cal Sol·licitar cita prèvia a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana o trucant al 93 777 18 01.

També, a través de la Regidoria de Convivència, [email protected] o trucant al 93 884 26 61.

Preu del servei

Gratuït.


Horari
Dilluns
Tancat
Dimarts
Tancat
Dimecres
De 09:00 a 14:00
Dijous
Tancat
Divendres
Tancat
Dissabte
Tancat
Diumenge
Tancat