El servei de teleassistència és una prestació de servei garantida, de la cartera de serveis socials, de servei bàsic i constitueix una modalitat del servei d'atenció domiciliària.

Es tracta d'un servei que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, de fragilitat o dependència, les 24 hores de dia i els 365 dies de l'any a través d'un terminal connectat a una central d'alarmes; d'aquesta forma, es pot evitar o, com a mínim, retardar una institucionalització.

És un servei eminentment preventiu i de proximitat que ofereix a les persones amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint en el seu entorn habitual. Possibilita que persones grans o discapacitades, que no requereixin atenció permanent i presencial de persones, tinguin la seguretat que davant situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l'habitatge, puguin contactar de forma immediata amb el centre d'atenció.

A qui s'adreça

Població en general en situació de risc social i/o dependència.

Com s'hi pot accedir

  • Presencialment, a través de la cita prèvia a l'OAC.

  • Telemàticament a través de la seu electrònica.

Preu del servei

Gratuït.

Altres

Qui ho pot demanar

La persona interessada o afectada pel tràmit o bé un/a representant degudament autoritzat/da o acreditat/da.

Quan es pot demanar

Durant tot l'any.

Termini de resolució

3 mesos.

Efectes del silenci

Desestimatori.


Horari
Dilluns
De 08:30 a 14:30
Dimarts
De 08:30 a 14:30
Dimecres
De 08:30 a 14:30
Dijous
De 08:30 a 14:30
Divendres
De 08:30 a 14:00
Dissabte
Tancat
Diumenge
Tancat