Tanca

Eduard Rivas Mateo

Alcalde

Coordinador d'Àrea de Presidència i Bon Govern

Des del 2015 soc l’alcalde d’Esparreguera. En mandats anteriors havia format part de l’Ajuntament com a portaveu del Grup dels Socialistes de Catalunya (2012-2015) i com a regidor delegat d’Educació, Joventut i Societat de la Informació (2007-2011).

Vaig néixer el 1984 a la Vila i des de ben petit m’ha apassionat la política com a eina transformadora de la nostra societat per aconseguir un món més just, solidari i igualitari. El 2006 em vaig llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i el 2007 vaig compaginar la meva feina com a tècnic a la Secretaria de Política Europea i Internacional del PSC per cursar un Postgrau en Estudis de la Unió Europea a la Universitat Oberta de Catalunya.

Entre el 2008 i fins assolir l’alcaldia del municipi el 2015 vaig treballar com assessor parlamentari al Parlament Europeu, on vaig poder participar en la política comunitària en els àmbits d’afers exteriors i drets humans. A Brussel·les vaig aprendre sobre la importància de la recerca de consensos i com arribar a acords, el que em va ser molt útil a l’Ajuntament per recuperar el diàleg polític entre els grups municipals i les regidores i els regidors.

Des del 2003 soc militant al Partit dels Socialistes de Catalunya d’on he estat primer secretari de l’Agrupació socialista d’Esparreguera (2012 – 2015). En el present mandat participo en tant que alcalde en òrgans supramunicipals com al Consell Comarcal del Baix Llobregat, a la Federació de Municipis de Catalunya i al Consell de Governs Locals. Participar en aquests òrgans és una oportunitat pel municipi per estar en institucions on es debaten i decideixen aspectes que ens afecten i serveis per teixir complicitats amb altres territoris i alcaldies que reverteixen en millors polítiques públiques al nostre Ajuntament i municipi.

Compagino la dedicació política amb la familiar però no sempre és fàcil trobar l’equilibri. Per sort meva, comparteixo la passió per la política amb la meva dona amb qui ens vam conèixer estudiant la mateixa llicenciatura a la universitat. Soc pare d’una nena i un nen als qui intentem educar en valors i ser crítics amb la seva realitat. M’agrada molt viatjar, llegir i la tecnologia, tot i que aquests anys no tinc massa temps per dedicar a les meves aficions. Les transformacions i millores que podem endegar des de l’Ajuntament per incidir en una millor qualitat de vida de veïnes i veïns fan que l’esforç diari de la política prengui sentit i valgui la pena.

Ens veiem pels carrers (o les xarxes!). Salut.

Visita les xarxes de Eduard Rivas Mateo o escriu a [email protected]

Agenda

No hi ha cap activitat programada per a aquest dia.

El blog d'Eduard Rivas

Eduard Rivas recomana

#Esparreguera s’il·lumina en Solidaritat i Conscienciació vers la malaltia de Huntington

Aquesta nit #Esparreguera i #Catalunya s’il·luminen en Solidaritat i Conscienciació vers la malaltia de #HUNTINGTON2022

La Nati Sánchez s'incorpora al projecte municipal

Estem molt contents d’anunciar la seva incorporació, una dona de la Vila progressista i sindicalista, que coneix molt bé l’administració i vol treballar per millorar #Esparreguera.

Raimon Obiols presenta l'assaig "El temps esquerp"

Xavier Graset conversa amb el polític i assagista Raimon Obiols