Tanca
Participació Ciutadana Mobilitat 15 de novembre de 2021

En marxa una enquesta ciutadana sobre la col·locació de càmeres a l'illa de vianants

Aquest procés de participació s’emmarca en la implementació d’un sistema de càmeres per a la seguretat, la mobilitat i el control del trànsit mitjançant la lectura de matrícules. El qüestionari es pot respondre, fins al 6 de desembre, a través de la plataforma digital Esparreguera Decideix o també en format paper a la seu de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha posat en marxa avui una enquesta ciutadana en relació a la implementació d’un sistema de càmeres per a la seguretat, la mobilitat i el control del trànsit mitjançant la lectura de matrícules dins de l’àmbit de l’illa de vianants. L’enquesta està oberta a tota la ciutadania i es pot realitzar via online, a través de la plataforma participativa Esparreguera Decideix, o presencialment, demanant el qüestionari en paper a la seu municipal. El procés participatiu, que està impulsat per les regidories de Bon Govern, Mobilitat i la Policia Local, estarà obert fins al dia 6 de desembre i consta d’una vintena de preguntes sobre l’accés a la illa de vianants, el tipus de regulació horària que hauria de tenir, quins n’haurien de ser els usuaris i les usuàries amb accés en vehicle rodat i la il·luminació i la seguretat de la zona.

L’Ajuntament d’Esparreguera va aprovar en el ple del passat mes d’abril, dins de les noves inversions amb romanents de tresoreria, destinar 350.000 euros a la instal·lació de càmeres per a la pacificació del trànsit en diversos punts del municipi, entre ells l’illa de vianants. En el marc de la planificació d’aquest nou projecte, que inclou també la modificació de l’ordenança reguladora de l’ús dels espais públics compresos dintre del perímetre de l’illa de vianants i la seva àrea d’influència, s’ha posat en marxa una enquesta perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre els usos i la regulació d’aquest espai. Les persones interessades en participar, ho poden fer de manera presencial, sol·licitant un exemplar a l’Ajuntament d’Esparreguera que s’ha d’emplenar de manera anònima i dipositar dins d’una urna, o bé digitalment a través de la plataforma Esparreguera Decideix, on cal estar registrat o bé donar-se d’alta com a persona usuària.

El qüestionari demana a la ciutadania si disposa de vehicle i de quin tipus i si és client habitual o usuari d’algun dels comerços, escoles o equipaments de la illa de vianants. També pregunta sobre quins haurien de ser els usuaris i les usuàries amb accés a la zona, quina modalitat de regulació de l’horari utilitzarien, si la regulació permanent o amb finestres horàries, i si prohibirien l’accés total a l’illa de vianants als vehicles privats no matriculats a Esparreguera. Així mateix qüestiona sobre l’oportunitat de facilitar punts de lliurament de proximitat, senyalitzar als límits de l’illa de vianants els itineraris i punts d’estacionament recomanats i de restringir-ne l’accés per a vehicles de mobilitat personal (VMP). D’altra banda, pregunta sobre la necessitat de promoure campanyes institucionals i proposar incentius per a fomentar l’accés i la mobilitat a peu a l’illa de vianants. Finalment, i respecte a la seguretat de la zona, qüestiona sobre la necessitat de millorar-ne la il·luminació.