Tanca
Mobilitat 17 de maig de 2023

Esparreguera tindrà una línia pròpia de transport a Barcelona a partir d’aquest estiu

El transport públic entre Esparreguera i Barcelona es reforçarà amb un total de 13 busos per sentit de dilluns a divendres els dies feiners, excepte el mes d’agost: 10 amb inici i final de trajecte a Esparreguera i 3 més que ampliaran l’actual servei de la línia Igualada-Barcelona. L’ampliació del servei de transport a Barcelona serà operada per Monbus i tindrà un cost anual per la Generalitat de Catalunya de 350.000 euros

Aquest estiu començarà a funcionar una línia pròpia de transport entre Esparreguera i Barcelona, amb 10 busos per sentit de dilluns a divendres els dies feiners. Ho ha anunciat aquest matí l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, a Ràdio Esparreguera minuts després que el Departament de Territori de la Generalitat en fes la comunicació oficial. La Direcció general de Transports i Mobilitat també reforçarà l’actual línia d’autobusos Igualada-Barcelona amb tres noves expedicions per sentit amb parada a Esparreguera durant les hores punta. Aquestes millores, àmpliament reivindicades per la ciutadania i el mateix consistori, arriben com a resposta a la trobada mantinguda el passat mes de març entre els alcaldes dels municipis d’Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera amb el Departament de Territori per exposar els greuges de la concessió del servei de transport interurbà amb l’empresa Monbus.

La Direcció general de Transports i Mobilitat va informar de la posada en marxa del nou servei d’autobús exprés Esparreguera-Barcelona ahir a la tarda els alcaldes d’Esparreguera i Abrera. La nova línia amb origen i final a Esparreguera farà 10 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost, i, a més a més, l’exprés Igualada-Barcelona es reforçarà amb tres noves parades per sentit a Esparreguera. L’ampliació del servei anunciada tindrà un cost anual de de 350.000 euros i es posarà en marxa aquest mateix estiu, un cop l’empresa concessionària, Monbus, n’enllesteixi els detalls operatius i tècnics. Segons l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, “l’anunci del nou servei d’autobús entre Esparreguera i Barcelona és una notícia històrica, ja que el nostre municipi mai havia tingut una línia pròpia i ara aquesta donarà resposta a les necessitats de mobilitat tan reivindicades pels nostres veïns i veïnes”.

Segons el Departament de Territori, aquestes “són millores que responen a les peticions rebudes des de les poblacions, amb l’objectiu de fer front a l’augment de la demanda detectat en aquest corredor, sobretot en les hores punta”. No obstant, l’alcalde Rivas ha informat que les negociacions amb la Generalitat continuen i que tots els municipis del nord de la comarca ja s’han emplaçat a una nova trobada amb la Direcció general de Transports i Mobilitat per a després de les eleccions municipals, de cara a que els governs resultants puguin seguir concretant noves millores pel que fa al transport públic. En el cas d’Esparreguera, "la posada en marxa d’un bus llançadora a les estacions de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Martorell, i l’obertura de noves línies de transport de connexió amb el Vallès un cop s’obri el corredor de la B-40", segons ha subratllat Eduard Rivas.

Les millores anunciades avui en el transport públic entre Esparreguera i Barcelona han estat àmpliament reivindicades per la ciutadania i el mateix consistori durant els darrers anys. Una de les darreres ocasions per fer-ho va ser la trobada mantinguda el passat mes de març entre els alcaldes dels municipis d’Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera amb el Departament de Territori per exposar els greuges de la concessió del servei de transport interurbà amb l’empresa Monbus. D’altra banda, pel que fa a la línia de bus urbà d’Esparreguera, l’alcalde d’Esparreguera ha anunciat avui que en breu s’iniciaran els tràmits per obrir una inspecció tècnica a l’empresa concessionària, Monbus, per “les reiterades avaries dels vehicles en les darreres setmanes i per les queixes sobre el mal funcionament de l’aire condicionat en aquests combois”.