Tanca
Treball i Formació 9 d’abril de 2021

L’Ajuntament incorpora 55 perfils professionals a través dels Plans Locals d’Ocupació

Es tracta de personal d’oficis, netejadors d’edificis, operaris de neteja viària i de jardineria, administratius, conserges, arquitectes tècnics, auxiliars de monitor del TOCC i tècnics d’inserció laboral. A aquestes contractacions el consistori hi destina una partida de 972.938 euros que es finança amb càrrec al romanent de tresoreria

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha començat la contractació dels 55 perfils professionals previstos en la segona edició dels Plans Locals d’Ocupació. A finals de març es van incorporar al consistori 2 tècnics d’inserció laboral i 4 conserges i avui ha començat a treballar 1 auxiliar de monitora del Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC). La setmana que ve és previst ampliar la plantilla amb 7 netejadores d’edificis municipals, 14 operaris i personal d’oficis i 2 arquitectes tècnics. Així mateix, en les properes setmanes s’incorporaran 6 administratius, 11 peons de neteja viaria, 4 peons de jardineria, 1 auxiliar de monitora del TOCC, 2 insertors laborals i 1 nou conserge. La dotació econòmica d’aquests plans és de 972.938 euros amb càrrec als romanents de tresoreria, més 125.000 euros addicionals per a material i utensilis de treball, que es concentren principalment en el manteniment de la via pública. D’altra banda, en el segon paquet d’inversions amb càrrec als romanents de tresoreria, que és previst que s’aprovi en el proper ple municipal, hi ha prevista una partida de 480.000 euros per a fer una tercera edició dels Plans Locals d’Ocupació.

Aquestes contractacions s’emmarquen en el Pla de xoc per fer front a les noves necessitats vinculades a la crisi econòmica i social provocada per la covid-19 i tenen per objectiu ampliar la cobertura del foment de l’ocupació. La majoria són a jornada completa i estan previstes per un període inicial de 9 mesos, d’abril a desembre de 2021, però poden ser objecte de pròrroga si la situació de necessitat derivada de la pandèmia persisteix. Tot i que inicialment es preveia contractar 47 persones, finalment el nombre s’ha ampliat a 55, a causa de la redefinció dels terminis i al fet que alguns perfils van quedar deserts. Això ha permès ampliar algunes places d’operaris, personal d’oficis, conserges i administratius. Atenent a la gran quantitat de perfils dels quals s’ha de realitzar seguiment, l’Ajuntament ha contractat quatre persones tècniques d’inserció laboral que s’encarregaran de l’acompanyament laboral i la gestió de les actuacions vinculades als plans d’ocupació. Dos d’aquests perfils ja van començar a desenvolupar la seva tasca a l’edifici de Cal Trempat el passat 26 de març i els dos restants és previst que s’incorporin al consistori durant aquest mes d’abril.

També han començat a treballar 4 conserges, dos estan destinats al departament d’Educació i alternen la seva tasca entre l’Escola Municipal de Música i Dansa i els centres educatius del municipi; el tercer està a la recepció de la piscina municipal de Can Pasqual i el darrer dona suport al departament d’Obres i Serveis. Properament és previst incorporar un nou conserge que donarà suport al personal existent. D’altra banda, avui ha iniciat la seva tasca una auxiliar de monitora del TOCC i properament se n’incorporarà una altra. Aquests dos perfils donaran suport al Taller Ocupacional i s’encarregaran del transport adaptat de les persones usuàries.

Així mateix el dilluns que ve, 12 d’abril, el consistori ampliarà la seva plantilla de netejadors d’edificis municipals amb 7 noves persones, que faran reforç en la neteja i desinfecció de les seus municipals. El mateix dia s’incorporaran dos arquitectes tècnics, un d’ells estarà assignat al departament d’Urbanisme i l’altre al d’Obres i Serveis. A banda, el dimecres 14 d’abril hi ha prevista la incorporació un oficial de primera paleta, 8 operaris paletes, un oficial de primera serraller, un manyà, un fuster, un electricista i un pintor. Aquests 14 perfils donaran suport al a Brigada d’Obres i Serveis en tasques de manteniment i reparació de la via pública, edificis municipals i mobiliari urbà. A més, hi ha 21 perfils professionals que s’aniran incorporaran en les properes setmanes: 6 administratius, tres dels quals formaran part de Serveis Territorials, dos de Serveis Socials i un de Promoció Econòmica; 11 peons de neteja viària i 4 peons de jardineria.

L’Ajuntament ja va fer l’últim trimestre de l’any passat una primera edició dels Plans Locals d’Ocupació per a contractar diferents perfils dins del programa temporal Projecte Unitat d’Atenció Transversal (UAT), a través del qual es van contractar auxiliars de gestió, tècnics de l’àmbit social, laboral i de salut pública i tècnics auxiliars en informàtica. D’altra banda, el consistori està actualment planificant el segon paquet d’inversions amb càrrec als romanents de tresoreria per fer front a la pandèmia de la covid-19. Aquesta segona modificació de crèdit, que s’ha de votar al ple del mes d’abril, té prevista una partida de 480.000 euros per a Plans Locals d’Ocupació. Aquesta partida inclou la continuïtat i l’ampliació de perfils dins del Programa Temporal Projecte UAT i la contractació d’administratius, agents cívics, forestals, un arquitecte, un tècnic de Medi Ambient, un tècnic de Recursos Humans i un tècnic auxiliar de Comunicació.