Tanca
Esports 6 de juliol de 2023

La 14a edició dels Premis de l’Esport reconeix la tasca de 27 entitats esportives del municipi

Durant l’acte també es va celebrar la sisena edició dels Premis Lluís Miquel Rebollo Martín, que enguany han premiat la trajectòria esportiva de Ferran Rueda i l’esforç i superació personal d’Anna València. Pel que fa al reconeixement esportiu local, el premi ha estat per a Jorge Antonio Closas i el premi dona i esport ha reconegut a Maria Duran

Esparreguera va realitzar ahir al vespre un reconeixement als esportistes i equips locals pel treball realitzat durant la temporada amb la celebració de la 14a edició dels Premis de l’Esport. Durant l’acte, l’Ajuntament va fer el lliurament de la 6a edició dels Premis Lluís Miquel Rebollo Martín que enguany han reconegut a Ferran Rueda Alguacil, director tècnic del gimnàs Stylo, per la seva trajectòria esportiva; Jorge Antonio Closas Ródenas, lluitador de Kick Boxing i K1 en la categoria de reconeixement esportiu local; la nedadora Maria Duran Gonzalez en la categoria dona i esport; i la jugadora d’hoquei herba, Anna València Marimon, que va rebre el guardó a l’esforç i la superació personal. El certamen, que es va celebrar al Teatre de La Passió i va reunir unes 400 persones, va comptar també amb 27 premis atorgats per les entitats i clubs esportius d’Esparreguera en reconeixement a la tasca realitzada pels seus equips, esportistes o personalitats durant la temporada esportiva 2022-2023.

La gal·la va servir també per presentar la nova regidora d’Esports, Desirée Gómez, que es va estrenar ahir en un acte on “he crescut i participat com a esportista i entrenadora i ara em fa molta il·lusió fer-ho com a regidora d’Esports de la nostra vila, un àmbit que serà una de les prioritats d’aquest mandat que comencem”, va assegurar Gómez. Així mateix, la festa va comptar amb la intervenció del primer tinent d’alcaldia, Juan Jurado, qui va destacar que “som conscients que són molts els projectes que l’esport d’Esparreguera necessita i ens hi deixaríem la pell per fer-los realitat”.  Jurado va avançar que “el primer projecte que ja tenim sobre la taula és el de la rehabilitació del camp de futbol, que començarem a fer tan bon punt puguem perquè el més aviat possible el municipi i, sobretot, les entitats que hi feu esport, pugueu gaudir després de 20 anys d’un camp d’esports digne”. El regidor també va parlar de la importància dels valors i va animar a les entitats a “continuar demostrant dia a dia que esport i valors són dos elements que sempre van de la mà”.

Els Premis de l’Esport va ser l’escenari de l’entrega de la sisena edició dels Premis Lluís Miquel Rebollo Martín. En la categoria de Millor trajectòria professional, el guardó va ser per a Ferran Rueda Alguacil  “per la seva llarga i dilatada trajectòria” com a director tècnic i administratiu del Gimnàs Stylo des de l’any 1996.  Durant tots aquests anys ha exercit de monitor de fitness, fisioculturisme, Aerobox, gimnàstica per a la tercera edat i embarassades, pilates, goshindo (defensa personal) i de karate. També és director esportiu i mestre de karate, coach nacional, entrenador de competició, àrbitre regional i jutge del Tribunal de Graus i actualment és membre de la Junta de la Federació Catalana de Karate i D.A. El premi Dona i esport va reconèixer “per meritori i envejable” a Maria Duran González, una esparreguerina de 92 anys d’edat que cada dia que pot va a la piscina coberta de Can Pasqual i neda més de 1.000 metres.

El Premi a l’esforç i la superació personal va ser per Anna València Marimon, qui des de ben petita sempre ha practicat esport, des de natació a ping-pong, escalada o kicboxing i que ara triomfa jugant a hoquei gespa, on només amb una temporada ja ha aconseguit que la fitxi el Barça i jugar amb l’equip de la màxima categoria del Barça especials. Finalment, el Premi al reconeixement esportiu local va ser per a Jorge Antonio Closas Ródenas, que practica kick-boxing des de fa 12 anys i, en aquest temps ha aconseguit ser cinturó negre i K1 1er. Té el títol d’àrbitre regional i de monitor de les dues disciplines i ha realitzat 17 competicions a nivell estatal com a amateur, destacant un Or a Sevilla (2022), plata a Toledo (2022) i a Melilla (2023) i sots-campió de Catalunya (2023). Com a professional ha fet dos combats internacionals: el del debut a Lloret de Mar i a l’event Nox Bellum on va guanyar per KO.

La gala, que va estar conduïda per Robert Gobern i Àlex Pedrol, va començar amb la participació de 27 entitats i centres esportius del municipi que van premiar a algun dels seus esportistes, equips o persones vinculades al club pels mèrits, compromisos o esforç demostrat al llarg de la present temporada. Les entitats participants van ser l’associació esportiva IES El Castell, el Club bàsquet Esparreguera, el Centre d’Esports Esparreguera, el Club Excursionista Esparreguera, el Club Ciclista Esparreguera, el Club Tennis Esparreguera 1967, el Club Tennis Rialenc, el Club d’Escacs La Passió, el Club Futbol Sala Esparreguera, la Societat de Pescadors d’Esparreguera, el Club Esportiu Tennis Taula,  el Club Atletisme Esparreguera, el Club Petanca i Bitlles del Barri Font, el Club Balonmano Esparreguera, l’Athletic Club Esparreguera, el Club de Gimnàstica Esparreguera, l’Esparreguera Rugby Club, el Club Ciclista els Culets Vermells, el Club Patinatge Artístic Esparreguera, el Club Hípic Esparreguera, el Club Ciclista Montserratí Bikers, els Veterans Futsal i el Club Vòlei Esparreguera, així com dels centre privats Gimnàs Stylo, Gimnàs Harondo, Espadel Club i 16 Cordes.