Tanca
Esports Educació 4 d’agost de 2023

La Regidoria d’Esports i Educació remodelarà els espais de participació per a fer-los més efectius

La regidora socialista, Desirée Gómez, que liderarà la regidoria en el mandat 2023-2027, es marca també com a prioritats l’execució de la remodelació del camp d’esports i la revisió del Pla Director d’Esports. En l’àmbit educatiu, aquest curs s’incorporaran El Puig i l’Estel als projectes comunitaris que realitza l’Escola Municipal Les Arts i es reclamarà a la Generalitat que el transport escolar arribi a tots els centres del municipi

La remodelació del Comissionat d’Esports per aconseguir una participació de les entitats esportives més decisiva i efectiva i convertir el Consell Escolar Municipal en l’eix central de la participació en l’àmbit educatiu són dues de les prioritats de la nova regidora d’Esports, Educació i Infància, Desirée Gómez. La regidoria liderada per la socialista engloba, en l’àmbit esportiu, les àrees d’equipaments esportius i promoció de la salut, que en l’anterior mandat gestionava la regidora Glòria Gonzàlez; i Educació i l’àrea d’Infància, que fins ara eren competència del regidor Juan Jurado. A banda de la remodelació dels òrgans de participació ciutadana, la regidora també afronta les obres de remodelació del camp d’esports municipal, el projecte de les quals és previst que s’aprovi aquesta tardor, la revisió del Pla Director d’Esports i el foment del lleure esportiu i la relació entre educació i esport. En l’àmbit educatiu i d’infància, aquest curs s’incorporaran l’escola cooperativa El Puig i l’escola Estel als projectes comunitaris que realitza l’Escola Municipal Les Arts i es mantindran i potenciaran projectes iniciats en el darrer mandat, com el catàleg d’activitats i programes per als centres educatius, els camins escolars segurs, l’herbari participatiu, la iniciativa Camins de Pau i també el Consell d’Infants. Així mateix, la regidoria reclamarà a la Generalitat que el transport escolar arribi a tots els centres del municipi.

Desirée Gómez, qui anava de número quatre en la candidatura del PSC a les eleccions municipals, és tècnica superior d’activitats esportives i ha estat vinculada a diferents entitats de la vila, com el Club Gimnàstica Artística, el Club Futbol Sala i el Club Ciclista d’Esparreguera. El passat mes de gener, l’esparreguerina va prendre possessió com a regidora del consistori en substitució de Miguel Bajo i es va situar al capdavant de la Regidoria de Promoció Econòmica. En aquest mandat però, canvia d’àmbit de gestió i, des de fa unes setmanes, ja ha iniciat la seva tasca al capdavant de les Regidories d’Esports, Educació i Infància, un repte que agafa “amb molta il·lusió”. En l’àmbit esportiu, un dels objectius a curt termini és l’execució de les obres de remodelació del camp d’esports municipal. “Després de 20 anys es farà una inversió important que afectarà la gespa i dignificarà tant l’espai de les entitats, com el bar, els vestuaris i el magatzem per a poder cobrir millor les necessitats de les entitats esportives que ocupen aquest espai”, ha explicat Gómez, qui ha afegit que “el projecte està enllestit i és previst que es pugui aprovar per Ple el proper mes de setembre o octubre”.

En referència a altres inversions en l’àmbit esportiu, com l’annex del pavelló municipal, la cobertura de les pistes del Barri Font, Mas d’en Gall i la Zona Esportiva o inversions en les dues piscines municipals, la regidora ha apuntat que “són una prioritat, però estem pendents d’elaborar el Pla d’Inversions Municipal (PIM) per analitzar quines es podran dur a terme”.  Un altre dels objectius de la regidoria és la revisió del Pla Director d’Esports, “per reforçar i replantejar algunes idees” i del Comissionat d’Esports, “amb l’objectiu que sigui més efectiu, que la participació de les entitats sigui més decisiva i que els temes que es tracten siguin concrets i es puguin materialitzar”. En aquest sentit, Gómez ha subratllat que vol “abordar un tema que hem tractat poc, com és el lleure esportiu, també reforçar la Setmana de l’Esport amb la participació de les entitats i fomentar la relació entre educació i esports”. Gómez ha indicat, a més, que des del consistori “seguirem acompanyant la construcció del pavelló del CB Esparreguera, perquè tot i ser privat, és necessari i serà un benefici per a la vila”.

En la Regidoria d’Educació, la regidora ha prioritzat la remodelació dels espais de participació ciutadana. “Ara tenim diversos espais que no estan funcionant del tot i volem fer-los més efectius i àgils i aconseguir que els projectes que s’hi treballen fructifiquin”, ha explicat l’esparreguerina, qui ha afegit que “la proposta per millorar tot això és que el Consell Escolar Municipal sigui l’eix central d’aquesta participació, tant per als centres com per a la participació ciutadana i d’entitats i, per això, ja hem començat a treballar en la seva remodelació”.  Paral·lelament, Gómez es proposa seguir treballant i potenciant diversos projectes iniciats en l’anterior mandat com els projectes comunitaris de l’Escola Municipal Les Arts, als quals aquest curs s’hi incorporaran les escoles El Puig i l’Estel; l’ampliació del catàleg d’activitats i programes per a centres educatius amb la inclusió de propostes d’entitats adreçades als infants; o els Camins de Pau, que “va ser un èxit gràcies al lideratge compromès de persones dins del PEC, com la Joana Llordella i la Mayte Gòmez i que volem convertir en una tradició pels anys vinents a Esparreguera”. Així mateix, la regidora ha posat l’accent en els camins escolars segurs, un altre projecte nascut del PEC, que “busca que les famílies puguin anar a peu amb més seguretat, amb la creació de nous passos de zebra i semàfors pedagògics i que iniciarem en una primera fase amb un seguit d’escoles i, de cara a l’any vinent, seguirem implantant”.

En l’àmbit educatiu també ha destacat la culminació del projecte de l’herbari participatiu, que es fa amb la col·laboració dels Tallers Artístics i Culturals i Ceràmiques Collet, i s’instal·larà “en un espai del municipi, probablement prop de la biblioteca, per exhibir les 500 tessel·les realitzades amb plantes i flors autòctones d’Esparreguera”. D’altra banda, ha apuntat que “aquest 2023 s’ha fet una inversió de 250.000 euros per pintar els equipaments educatius i intentarem que la pintura i altres actuacions de manteniment quedin blindades al pressupost i siguin recurrents”. En referència al transport escolar, Desirée Gómez ha recordat que “l’any passat es va fer un avenç aconseguint que fos gratuït i una línia extra per Can Rial i Mas d’en Gall, però seguirem batallant per exigir a la Generalitat que el transport escolar arribi a tots els centres del municipi”. Finalment, en l’àmbit de la infància, la regidora ha afirmat l’aposta per mantenir el Consell d’Infants, però “vinculant-lo més als centres educatius i a projectes concrets i específics, perquè els consellers i conselleres tinguin la sensació que el seu temps ha estat ben invertit i que formen part de la vila”.