Tanca
Esports 15 de juny de 2023

Comença la temporada a la piscina municipal d’estiu d’Esparreguera

L’equipament està obert de dilluns a diumenge, d’11 del matí a 7.30 de la tarda, fins al diumenge 3 de setembre. Aquesta temporada hi ha quotes reduïdes per a infants, joves i persones majors de 65 anys i, com a novetat, l’abonament a la Piscina Coberta de Can Pasqual dona accés a la piscina d’estiu durant tota la temporada d’obertura

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera ha obert avui les seves portes per a estrenar una temporada de bany que s’allargarà fins al diumenge 3 de setembre. Malgrat la situació excepcional de sequera, el govern català ha autoritzat omplir les piscines d’ús comunitari per raons de salut pública i per tal que aquests equipaments puguin fer de refugi climàtic. Així doncs, la instal·lació obrirà tots els dies, de dilluns a diumenge, d’11 del matí a 7.30 de la tarda. Aquest any el preu de les entrades i els abonaments varia en aplicació de la modificació de l’ordenança fiscal número 26 reguladora de la taxa per a la prestació de serveis en la piscina municipal i instal·lacions esportives, aprovada l’any passat. L’entrada continuarà sent gratuïta per als menors de 4 anys i tindran quotes reduïdes els infants, els joves i les persones jubilades i també hi haurà descomptes per a famílies monoparentals, nombroses, persones discapacitades i pensionistes. Els abonaments individuals i familiars d’accés a la instal·lació es poden adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

La regidora d’Esports en funcions, Glòria González, ha explicat que “enguany no s’han realitzat inversions importants a la piscina, més enllà de les accions necessàries per al seu manteniment”, però “s’ha reubicat el torn de l’entrada a la instal·lació i tornar a haver-hi a la disposició dels visitants una foodtruck, tot i que diferent a la de l’any passat”.  Així mateix, la regidora ha destacat que “aquest estiu ja es podrà utilitzar la cadira perquè persones amb mobilitat reduïda puguin entrar al vas d’aigua, una inversió feta l’any passat que era una demanda històrica del municipi i que aquesta temporada ja estarà disponible”. Una altra de les novetats d’enguany és que l’abonament a la Piscina Coberta de Can Pasqual donarà accés a la piscina d’estiu durant tota la temporada. En aquest sentit, González ha explicat que “mesures com aquesta tenen l’objectiu que les persones que viuen a Esparreguera es quedin aquí i no marxin a altres piscines del voltant”. 

Pel que fa a les tarifes, aquesta temporada el preu de l’abonament en quota general és de 30 euros per als infants entre 4 i 11 anys; 42 euros per als joves entre 12 i 29 anys; 60 euros per a les persones entre 30 i 64 anys; 30 euros per a les persones de 65 anys o més; i 100 euros per l’abonament familiar. A més, s’aplica una quota reduïda, amb un descompte del 30% , en els abonaments per a persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals i pensionistes. Pel que fa a les entrades puntuals, la jornada sencera té un preu de 2,25 euros per a infants entre 4 i 11 anys; 3,15 euros per a joves de 12 a 29 anys; 4,5 euros per a adults de 30 a 64 anys; i 2,25 euros per a persones majors de 65 anys i pensionistes. A partir de les 3 de la tarda, el preu de l’entrada disminueix i és de 1,5 euros per a infants; 2,10 euros per a joves; 3 euros per a adults; i 1,5 euros per a jubilats i pensionistes.

L’abonament es pot sol·licitar a l’OAC, que atén de dilluns a dijous de 8.30 del matí a 2.30 del migdia i divendres de 8.30 del matí a 2 del migdia. Per a accedir-hi cal demanar cita prèvia a través de la web citaprevia.esparreguera.cat. També es pot realitzar el tràmit en línia des de la seu electrònica municipal. Les condicions de l’obertura de la piscina municipal d’estiu durant aquesta temporada estan subjectes a l’evolució de la situació excepcional de sequera i les mesures que es puguin dictaminar des de la Generalitat per a fer-hi front.