Tanca
Cultura i Festes 3 d’octubre de 2022

La Palanca tanca la segona edició amb 3.500 persones de públic

La segona edició del Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera incrementa un 30% el nombre d’espectadors en els diversos espectacles i activitats programats en diferents espais de la vila. L’Ajuntament aposta per la seva consolidació i comença a planificar la tercera edició d’un festival que té el propòsit d’arrelar al municipi

La segona edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, va cloure ahir amb 3.500 espectadors i espectadores en els 10 espectacles i els 6 tallers programats en diferents espais del municipi, el que representa un increment del 30% de públic respecte de la primera edició. Propostes com l’espectacle inaugural, Déjà Vu, de l’artista esparreguerí Manolo Alcántara, les obres Gregaris, Flou Papagayo i Gap of 42 que es van representar de manera oberta a diferents places de la vila, els espectacles de pagament que van tenir com a escenari el Teatre de La Passió i els tallers de circ descentralitzats als diferents barris del municipi van aplegar centenars de persones. Aquesta segona edició ha ampliat la programació i ha comptat amb la incorporació de gairebé la meitat dels espectacles d’entrada lliure, la descentralització de les activitats amb una desena d’escenaris repartits pel municipi i la incorporació de companyies internacionals, provinents d’Argentina, Suècia i Alemanya. Tot i que el gruix de la programació s’ha concentrat majoritàriament aquest cap de setmana, el festival també ha apropat el circ a la gent gran i als joves amb un espectacle dins dels actes de la Setmana +65 i una funció escolar. El consistori aposta perquè La Palanca sigui un esdeveniment que arreli al municipi i, per això, començarà a treballar per fer realitat una tercera edició del festival.

El regidor de Cultura, Juan Jurado,  ha assegurat que “estem molt satisfets de com ha anat, l’any passat es van vendre 2.700 entrades i en aquesta edició s’ha arribat a les 3.500, el que representa un creixement de públic considerable”. Jurado ha subratllat que “aquest any era una edició molt important perquè representava la consolidació del festival i, tant per l’afluència de públic com per l’ambient que es respirava als carrers i el que comentava la gent, la valoració és molt positiva”. El regidor ha explicat que a la primera edició, “per la influència de la pandèmia, teníem la idea d’un festival de teatre de sala, que ocupava algun espai icònic del municipi, però amb una proporció molt alta d’espectacles en espais tancats i de pagament”. En canvi, en aquesta segona edició hi hagut una aposta perquè la proporció de gratuïts arribi pràcticament a la meitat, amb 4 espectacles lliures i 6 de pagament. “Crec que és una combinació que ha funcionat molt bé, perquè l’espectacle de plaça té un punt de dinamització de carrer i democratització i el de sala també és accessible, perquè els preus són molt populars, però dona al festival un plus d’intensitat perquè el públic pugui decidir fins on arribar”, ha destacat el regidor de Cultura.

Després de tancar aquesta segona edició, la Regidoria de Cultura ja comença a preparar la tercera. “La nostra ferma voluntat com a equip de govern és que La Palanca no sigui un festival d’un partit polític, sinó un festival d’Esparreguera, que és el que crec que ja ha sigut aquests dies, i farem tot el possible per avançar en la tercera edició, tot i que hi haurà unes eleccions pel mig, però això no va de colors polítics, sinó de cultura i d’Esparreguera”, ha assegurat Juan Jurado. Per la seva banda, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat la participació en aquesta segona edició del festival de “Manolo Alcántara, veí de La Plana i guanyador del Premi Nacional de Circ 2021, que ens va oferir un espectacle inaugural commovedor i d’una tècnica exquisida”.  Rivas ha afirmat que “Esparreguera compta amb molt talent artístic de disciplines contemporànies, l’any passat l’encarregada d’obrir el festival va ser l’Anna Rodríguez Escalé, aquest any el Manolo Alcántara i ja tenim al cap diversos noms per a la propera edició, noms de talents de la vila que estan actuant a nivell internacional i que cal reivindicar aquí en la tercera edició de La Palanca”.