Tanca
Seguretat Ciutadana 21 de febrer de 2024

La Policia Local d’Esparreguera disposa d’un nou vehicle de servei

Es tracta d’un Ford Kuga Hybrid d’arrendament per a substituir el que ha finalitzat el rènting anterior. El vehicle, que està adaptat per fer les tasques de patrullatge, és híbrid i incorpora la nova retolació, amb una franja groc fluorescent que garanteix la visibilitat i la identificació a major distància

La Policia Local d’Esparreguera ha estrenat aquesta setmana un nou vehicle, que ja es pot veure patrullant pel municipi. Es tracta d’un SUV model Ford Kuga Hybrid amb la transformació policial estàndard. El vehicle és d’arrendament i substitueix un Toyota Prius, que va finalitzar el rènting contractat de quatre anys. La principal novetat d’aquesta incorporació al parc mòbil del cos policial és que disposa de la nova retolació, aprovada pel Departament d’Interior, que incorpora el color groc de manera destacada per fer el vehicle més visible i identificable a distància. El Ford Kuga Hybrid que s’acaba d’incorporar s’ha adaptat per fer les tasques de patrullatge i va equipat amb les eines necessàries per a facilitar la feina dels agents. Aquest és el cinquè vehicle del cos retolat segons la normativa actual, que a Esparreguera es va estrenar el juliol de 2022. Es preveu que en un any tota la flota de vehicles de la Policia Local tingui ja la nova retolació incorporada.

El parc de vehicles retolats de la Policia Local d’Esparreguera consta de 3 cotxes patrulla, 4 motocicletes i una grua. Tots estan en contracte de rènting i se’n va fent una rotació continuada cada 4 o 5 anys. En aquesta ocasió, la compra s’ha fet a través d’una licitació de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) de maquinària pels ajuntaments. El nou cap de la Policia Local d’Esparreguera, Tomàs Penalva, ha explicat que, amb aquesta incorporació, “continuem adaptant tots els vehicles al nou tipus de retolació d’alta visibilitat que respon a l’anomenat patró Battenberg, que es pren com a referència de retolació de vehicles d’emergència arreu del món”. Així mateix, Penalva també ha subratllat el fet que el vehicle sigui híbrid i, per tant, “més sostenible i eficient, ja que permet emmagatzemar part de l'energia que generalment es perd en forma de calor a través dels frens i aprofitar-la en moments puntuals per a reduir el consum de combustible”. Aquest no és l’únic vehicle híbrid de la flota del cos de seguretat municipal, que també disposa d’un Toyota Prius, que finalitzarà el rènting al març del 2025.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa aquesta setmana una enquesta ciutadana per avaluar els compromisos contrets a la Carta de Serveis de la Policia Local i, alhora, plantejar altres qüestions relacionades amb el funcionament del servei per tal de avaluar-les i, si s’escau, introduir-hi les millores necessàries. L’enquesta està oberta a tota la ciutadania major de 16 anys i es pot realitzar via online a través de la plataforma participativa Esparreguera Decideix, o presencialment dirigint-se a la comissaria de la Policia Local, ubicada al Passeig dels Jocs Olímpics, número 11. El procés participatiu estarà obert fins al dia 10 de març i consta d’una quinzena de preguntes sobre diferents aspectes relacionats amb l’atenció, la competència professional dels treballadors municipals, l’emplaçament de la comissaria o la qualitat de la informació rebuda.