Tanca
Educació 12 d’abril de 2022

Les escoles bressol municipals faran jornada de portes obertes els dies 3 i 4 de maig

Les visites es faran amb cita prèvia i per assistir-hi caldrà reservar hora, a partir de la setmana que ve, a través de la web citaprevia.esparreguera.cat. La preinscripció serà del 9 al 20 de maig i s’haurà de fer preferentment per correu electrònic, mentre que el període de matrícula s’obrirà del 16 al 22 de juny i es farà telemàticament

Les escoles bressol municipals faran jornada de portes obertes amb cita prèvia la primera setmana de maig. El dimarts 3 de maig serà el torn de l’escola bressol municipal Cucuruga i el dimecres 4 de maig oferirà la visita guiada l’escola bressol municipal Coloraines. Les portes obertes es faran en els dos centres de 5 de la tarda a 8 del vespre. Per a assistir-hi caldrà sol·licitar cita prèvia a través de la plataforma web citaprevia.esparreguera.cat, a través dels tràmits disponibles de l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), on es pot seleccionar l’escola i la franja horària desitjada, ja que el nombre màxim de persones per franja serà de 30. La data de confirmació de la plaça per a l’alumnat que aquest curs ja estava matriculat a un dels dos centres i continua l’any vinent és del 19 al 25 d’abril. El període de preinscripció per al nou alumnat s’obrirà del 9 al 20 de maig i el període de matrícula serà del 16 al 22 de juny, ambdós inclosos. La confirmació de la plaça i la matrícula s’hauran de tramitar telemàticament, mentre que la preinscripció s’haurà de fer a través del correu electrònic de les escoles bressol municipals. Per al pròxim curs 2022-2023, el govern de la Generalitat ha anunciat la gratuïtat de l’escolarització dels nens de 2 anys, però encara resta per concretar com s’aplicarà aquesta mesura.

A Esparreguera hi ha dues escoles bressol municipals. L'EBM Coloraines és per a nens i nenes d’1 a 3 anys, consta de dos grups d’1 any i tres grups de 2 anys i està ubicada al passeig del Castell, número 2. L'EBM Cucuruga és una escola per a infants de 0 a 3 anys, consta d’una aula de 0 anys, dues d’1 any i dues de 2 anys i està ubicada a la plaça Germans Subirana. En els dos casos ofereixen servei d’acollida i de menjador escolar. Durant les jornades de portes obertes les famílies podran visitar les instal·lacions dels dos centres educatius, conèixer el seu projecte pedagògic i resoldre tots aquells dubtes i inquietuds relacionats amb el procés d’escolarització dels 0 als 3 anys, una etapa fonamental pel desenvolupament futur dels infants. Les visites es faran en tres franges horàries, de 5 a 6 de la tarda, de 6 a 7 de la tarda i de 7 a 8 del vespre per a poder controlar l’aforament dels grups. Per a demanar cita cal entrar a la web citaprevia.esparreguera.cat, seleccionar l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), marcar com a tipus de tràmit “jornada de portes obertes escoles bressol” i seleccionar el centre i l’hora que sigui més convenient.

En referència al procés de preinscripció, el Departament d’Educació de la Generalitat ha publicat ja les dates, que comprendran el període del 9 al 20 de maig, ambdós inclosos. Com a prevenció davant el coronavirus, es prioritza la preinscripció en línia, i el tràmit s’haurà de fer enviant un formulari telemàtic i la documentació necessària escanejada o fotografiada al correu electrònic de l’escola sol·licitada en primer lloc: [email protected] o [email protected]. Així doncs, s’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre. Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per a dur a terme el procediment telemàtic, poden trucar a les escoles bressol per concertar cita prèvia. El telèfon de l’EBM Coloraines és el 93 770 83 31 i el de l’EBM Cucuruga el 93 777 10 39 i atendran de 9 del matí a 3 de la tarda.

Les sol·licituds han d’especificar l’ordre de preferència del centre escollit en primer i segon lloc. Entre els criteris prioritaris per la baremació hi ha l’existència de germans o germanes al centre quan aquests ho estan en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció, que el domicili habitual es trobi a Esparreguera o que el lloc de treball estigui al municipi i que el pare, mare o tutor siguin beneficiaris de l’ajut de la renda garantida de ciutadania. També existeixen altres criteris complementaris que es poden consultar a la web del Departament d'Educació. L’1 de juny es publicaran les llistes amb la puntuació provisional a la web de l’Ajuntament i a les cartelleres de les escoles bressol municipals. En el cas que hi hagi més sol·licituds de preinscripció que places vacants, caldrà fer un sorteig de desempat que tindria lloc el 13 de juny a les 5 de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual.

Seguint amb el calendari, el 15 de juny es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació dels infants admesos i, si escau, la llista d’espera. El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny i aquesta s’haurà de realitzar telemàticament. En cas de necessitar suport per a la tramitació telemàtica es pot contactar amb el Servei d’Assistència Integral a l’Administració Electrònica de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d'Esparreguera. Aquest servei atén de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre a través del telèfon 93 595 62 86 o del correu electrònic [email protected].

D’altra banda, en referència a l’anunci de la Generalitat de Catalunya de la gratuïtat a partir del proper curs escolar del segons curs d’educació infantil, el regidor d’Educació, Juan Jurado, ha assegurat que aquesta mesura significarà un important estalvi per les famílies que porten els seus fills i filles a les escoles bressol municipals, però que cal veure com s’aplicarà i tenir en compte certs matisos: “Celebrem que per fi es reconegui la importància educativa de l’etapa 0-3, però creiem que la Generalitat hauria d’haver parlat prèviament amb els ajuntaments, que som les administracions que principalment oferim aquest servei”. El regidor ha alertat que aquesta mesura no suposa una gratuïtat completa, ja que serveis complementaris com l’acollida o el menjador escolar no estaran subvencionats i que el terç que fins ara paguen els municipis tampoc patirà cap canvi. El regidor ha afegit, a més, que “la nova regulació suposa quedar-se a mig camí de la gratuïtat en tots els cursos de l’educació infantil i l’objectiu final és avançar cap a la universalitat d’aquest cicle”.