Tanca
Educació 13 de setembre de 2021

Un total de 3.056 alumnes han començat avui un nou curs escolar a Esparreguera

El tercer curs marcat per la pandèmia ha arrencat avui per a l’alumnat d’infantil, primària i secundària. El curs comença amb el 100% de presencialitat, la mascareta a les aules i canvis en els protocols a seguir per a fer les quarantenes, que no afectaran als estudiants que ja tinguin la pauta completa de vacunació

El curs 2021-2022 ha arrencat avui per als 3.056 alumnes que aquest any cursaran estudis a les escoles i instituts d’Esparreguera, una xifra lleugerament inferior a la del curs passat quan hi havia matriculats 79 alumnes més. Hi ha 583 alumnes que cursaran Educació Infantil, dels quals 184 comencen P3 i, per tant, s’incorporen per primer any a l’escola. A Educació Primària s’han matriculat 1.356 nens i nenes i a Educació Secundària, 1.117 estudiants, dels quals 267 comencen avui primer de l’ESO. A aquests cal afegir els 138 infants matriculats aquest curs a les escoles bressol municipals, que ja van començar a assistir a classe la setmana passada. El curs ha començat novament marcat per la situació sanitària, que obliga als centres a complir amb el protocol d’obertura fixat per la Generalitat, que enguany ha relaxat algunes mesures. Així, per a l’alumnat, la mascareta segueix sent obligatòria a les aules, però no en espais exteriors amb el grup bombolla i també s’ha modificat el protocol d’aïllament preventiu, que no afectarà als alumnes que estiguin vacunats.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat, en declaracions a l’emissora municipal, que “avui és un dia molt important per milers de nens, nenes, adolescents i joves de la vila que comencen un nou curs” i ha recordat que “malauradament encara està marcat per les restriccions sanitàries, tot i que la millora dels principals indicadors epidemiològics ha permès flexibilitzar algunes de les mesures de prevenció que es van seguir el curs passat”. En aquest sentit, Jurado ha subratllat que “esperem que la situació sanitària vagi millorant i al llarg d’aquestes nou mesos de curs es puguin anar relaxant encara més mesures i, mica en mica, puguem tornar a la normalitat a les aules”.

En l’inici de curs, la mascareta continua sent obligatòria per a tot el professorat i personal del centre i també per a l'alumnat a partir de 1r de primària, però l’alumnat se la pot treure al pati o en activitats a l’aire lliure, sempre que no es barregin amb altres grups bombolla. A més, tampoc cal portar mascareta per a fer educació física si es fa en espais exteriors. Una altra de les novetats fa referència a les quarantenes, els alumnes vacunats amb la pauta completa o que hagin passat la malaltia en els últims sis mesos no n’hauran de fer si hi ha un contagi al grup i poden continuar fent classe de forma presencial. Els no vacunats sí que s’han de confinar a casa com a contacte estret i continuaran tenint classe, però de forma online.

Així mateix, les entrades als centres continuaran sent esglaonades, tot i que es pot fer coincidir més d'un grup estable alhora per la mateixa entrada o sortida. Aquest any però, les famílies poden accedir al pati, sempre que per fer-ho no hagin d’entrar a l’edifici i els pares i tutors d’alumnes d’infantil els poden acompanyar a l'aula en la fase d'integració. Es mantenen també les mesures d’higiene com el rentat de mans, l’ús de gel hidroalcohòlic i la ventilació d’aules, però ja no cal desinfectar contínuament els espais dins de l'horari lectiu. Tampoc s’ha de prendre la temperatura als alumnes en arribar a l'escola de forma sistemàtica.

D’altra banda, el regidor d’Educació ha explicat que aquest estiu s’ha fet una actuació de millora a l’escola Pau Vila, on s’ha reparat una fuita d’aigua, i també al Mare de Déu de la Muntanya, on s’han retirat uns porticons en mal estat de les finestres de la façana principal. “Ara estem treballant en el projecte per modificar les estructures de joc dels patis de les escoles públiques” ha afegit Juan Jurado, qui ha apuntat que l’actuació “es podria fer al desembre o per Setmana Santa”. D’altra banda, l’Ajuntament ha prorrogat el conveni de cessió d’espais públics per a facilitar les hores d’esbarjo d’alguns centres educatius, com el cas de l’escola Mare de Déu de la Muntanya, que utilitza el pati de l’escola de les Monges i la plaça del Centre, i de l’escola cooperativa El Puig a qui s’ha autoritzat de nou per a fer servir el parc de Cal Vives.