Tanca
Treball i Formació 10 de febrer de 2023

Un total de 64 persones d’Esparreguera finalitzen les formacions ocupacionals

Aquest matí s’ha fet l’entrega de diplomes i carnets professionals de les formacions de conducció de carretons elevadors, uns cursos gratuïts impulsats pel Servei Local d’Ocupació i adreçats a persones aturades amb l’objectiu de millorar-ne l’ocupabilitat. També s’han entregat els de dues formacions realitzades al municipi en el marc del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

Un total de 64 esparreguerins i esparreguerines han finalitzat les formacions ocupacionals impulsades pel Servei Local d’Ocupació amb l’objectiu de proporcionar coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en diversos sectors. En aquesta edició s’han fet tres edicions de formació en l’àmbit logístic i de conducció de carretons elevadors, que engloba el curs de nivell inicial, que constava de 12 hores, i el de renovació del carnet de carretoner, que era de 8 hores, i que han finalitzat un total de 44 persones. Aquestes formacions s’han realitzat durant l’últim trimestre de 2022 i han estat finançades amb fons propis de l’Ajuntament d’Esparreguera. Així mateix, s’han dut a terme dues formacions, en el marc del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, una de PDA Utilització de codis de barres, que tenia una durada total de 24 hores i ha format a 11 persones; i un de Competències digitals nivell mitjà per a responsables i supervisors, de 25 hores, que han cursat 9 persones. Aquestes formacions s’han fet durant el mes de desembre i estan subvencionades per la Diputació de Barcelona.

Els certificats i diplomes d’aquestes formacions s’han entregat aquest matí a la sala de Can Pasqual, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el regidor coordinador de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Juan Jurado, i la regidora de Promoció Econòmica, Desirée Gómez. L’alcalde, Eduard Rivas, ha assegurat que “estem molt contents de poder oferir una oferta formativa als veïns i veïnes d’Esparreguera que estan en recerca de feina i que tenen el neguit de formar-se per a poder trobar un lloc de treball”. En les formacions adreçades a persones a l’atur realitzades pel Servei Local d’Ocupació durant l’últim trimestre de l’any, s’han certificat 20 homes i 10 dones en els tres cursos de carretoner de nivell inicial i 10 homes i 4 dones han obtingut el certificat de renovació del carnet.

A més, “aquest any tenim un nou valor afegit, que és el programa TTT, una iniciativa que hem fet tots els municipis del nord de la comarca amb la Diputació de Barcelona, que n’és la impulsora, i que ens ha permès fer formacions concretes a demanda de la indústria que tenim a la zona i que, per tant, creiem que més llocs de treball pot generar”. En referència a les formacions del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, 5 homes i 6 dones han realitzat el curs de PDA Utilització de codis de barres i 2 homes i 7 dones el de Competències digitals nivell mitjà per a responsables i supervisors. En aquest sentit, Eduard Rivas ha subratllat que “la coordinació entre indústria i món públic ens permet unir esforços  per a poder formar gent que després pugui trobar un lloc de feina adient, a prop de casa i amb un valor afegit”.

En relació a la proposta de formacions que s’oferirà des del Servei Local d’Ocupació d’Esparreguera durant aquest any, està previst realitzar cursos de formació en l’àmbit de la logística de forma distribuïda en dos períodes: entre abril i maig i d’octubre a novembre. La tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament d'Esparreguera, Yolanda Manresa, ha explicat que es fan les formacions “just abans de l’estiu i de les festes de Nadal per tal que les persones que s’acreditin puguin optar a llocs de treball durant aquests dos períodes, en els quals augmenten les cobertures de llocs de treball per a suplir vacances del personal estable de plantilla i per les puntes de feina que genera la campanya nadalenca” i ha afegit que “és fa també amb la voluntat que moltes d’elles puguin tenir continuïtat després d’aquest període”. Així es preveuen 5 edicions de formació, 3 cursos de nivell inicial i 2 cursos de renovació.