Tanca
Treball i Formació 6 de juny de 2023

El Servei Local d’Ocupació programa tres formacions gratuïtes per a persones aturades

Es tracta de dos cursos de conducció de carretons elevadors, un de nivell inicial i un de renovació del carnet, i una formació de prevenció de riscos laborals en matèria logística. Els cursos es realitzaran al municipi durant els mesos de juny i juliol. Les persones interessades en participar-hi ja poden formalitzar la preinscripció a Cal Trempat

El Servei Local d’Ocupació d’Esparreguera organitza aquest estiu nous cursos de formació adreçats a persones que estiguin en situació d’atur amb l’objectiu de proporcionar-los coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en el sector logístic. En aquesta edició s’ofereix una formació en l’àmbit de conducció de carretons elevadors, que engloba el curs de nivell inicial, que consta de 12 hores, i el de renovació del carnet de carretoner, que és de 8 hores. El tercer curs que s’organitza és de prevenció de riscos laborals en matèria logística i té una durada de 30 hores. Les preinscripcions s’han obert aquesta setmana i s’han de formalitzar presencialment a Cal Trempat, seu del Servei Local d’Ocupació. Paral·lelament, en el marc de Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, emmarcat en el programa TTT, Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona, també s’estan preparant diferents formacions vinculades a la cadena de valor d’agroalimentació així com en l’àmbit de la digitalització i tecnologia per a empreses.

Les formacions que organitza aquest mes el consistori ja s’han realitzat en edicions anteriors, però a causa de la gran demanda que tenen, tant de persones interessades en formar-se com de l’entorn professional, es programen de nou. El curs inicial d’operadors de carretons elevadors tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 en horari de matí. La formació consta d’un mòdul teòric de 4 hores i un altre de pràctic, de 8 hores, i capacita per a conduir diverses modalitats de carretons elevadors, conèixer els possibles riscos en base als equips utilitzats i l’espai de treball, així com de les mesures que garanteixin la pròpia seguretat i la de l’entorn. A banda del nivell inicial també s’ha programat una formació de renovació del carnet, els dies 29 i 30 de juny, amb 4 hores de teoria i 4 hores de pràctica. L’oferta inicial és de 12 places per a cadascun dels dos cursos. A les persones participants que superin la formació se'ls oferirà un certificat/diploma i un carnet professional segons normativa UNE-58451, relativa a la formació d’operadors de carretons de manutenció fins a 10.000 kg. 

D’altra banda, també s’ha programat un curs de prevenció de riscos laborals en matèria logística, en el qual es treballaran aspectes com la seguretat al magatzem, els factors de risc i la seva prevenció, l’avaluació i control dels riscos i l’aplicació de mesures i recomanacions de prevenció de riscos al magatzem. La formació, que consta d’un total de 30 hores i té una oferta inicial de 15 places, es realitzarà del 30 de juny al 7 de juliol en horari de matí a Cal Trempat. Les tres formacions estan adreçades a persones empadronades al municipi d'Esparreguera, inscrites al Servei Local d'Ocupació i en situació d'atur i per a participar-hi es valorarà el fet de tenir experiència o orientació laboral en aquest sector. De cara a la tardor, el Servei Local d’Ocupació programarà noves edicions dels cursos de formació ocupacionals.

Paral·lelament, també es preveu que hi hagi noves formacions en el marc del projecte Tecnoalimentària, impulsat pels ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, amb l’objectiu de potenciar les empreses i els professionals vinculats a la cadena de valor agroalimentària del territori mitjançant la tecnologia i les competències digitals. Els cursos que s’oferiren estarien vinculats principalment a ofimàtica i competències digitals i es farien de forma descentralitzada als diferents municipis que formen part del projecte. En aquest cas, les formacions estarien adreçades tant a persones en recerca activa de feina, com a professionals que ja estan treballant en la cadena de valor d’agroalimentació.