Tanca

Festa Major 2024: Actes de dijous 15 de juliol

Presentació del nou vehicle de l’ADF Esparreguera
De 10 a 13 h| Carrer dels Arbres
Org. Ajuntament d’Esparreguera i ADF Esparreguera
Les persones voluntàries de l’ADF Esparreguera mostraran el nou vehicle destinat a la lluita contra els incendis. Els infants podran accedir al seu interior i conèixer el seu funcionament i la tasca d’aquesta entitat.

Festa aquàtica
11 h| Piscina municipal d’estiu
Org. Ajuntament d’Esparreguera

Visita guiada al campanar d’Esparreguera
11 h| Església de Santa Eulàlia
Org. Amics del Campanar d’Esparreguera
Cal reserva prèvia a [email protected]. Preu: 2 € (adults) i 1 € (infants)

Cercavila infantil
18.30 h| Inici a la plaça de Santa Eulàlia
Org. Ajuntament d’Esparreguera amb la col·laboració de la Federació d’Entitats de Cultura Popular d’Esparreguera.
Amb la participació de les seccions infantils dels Geganters d'Esparreguera, dels Castellers d'Esparreguera, de la Colla de Diables d'Esparreguera, de les Gitanes Montserratines i de la Colla Bastonera del Montserratí.

Recorregut: plaça de Santa Eulàlia, carrer Gran, carrers del Taquígraf Garriga i dels Arbres i plaça de la Pagesia.

Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà
19 h| Plaça de la Unió
Org. Ajuntament d’Esparreguera amb la col·laboració de la Secció Sardanista de La Passió

Red wine cabaret amb la Sidral Brass Band
19.30 h| Plaça de Santa Eulàlia
Org. Barraka Alternativa
La Sidral Brass Band ofereix un espectacle on la música, el teatre i el circ fan viure conjuntament una experiència única per al públic amb l’alegria del moment que es consolida com a eix central de l’acció.

La Llagastada. Acte III/2: El retorn de l’aviram (2a part). L’Ensierru infantil
20 h| Inici a la plaça de la Pagesia
Org. Ajuntament d’Esparreguera amb la col·laboració de la Colla de Diables d'Esparreguera
mb tant enrenou han quedat els pollets al galliner i s’han de tornar a en Llagasta abans que se n’adoni. Guia els pollets al galliner.

Recorregut: plaça de la Pagesia, carrers de les Eixides, del Taquígraf Garriga i Gran, plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Hospital, plaça de la Constitució, carrer de les Eixides i plaça de la Pagesia (es realitzaran dues voltes).

El vestuari oficial per a participar-hi consta de mocador verd, samarreta de l’Ensierru (sobre la màniga llarga), faixa verda i pantalons de cotó blancs.

Recomanacions: L’Ensierru infantil és un acte amb pirotècnia i cal seguir totes les recomanacions dels actes de foc. Cal protegir el cap i tapar els cabells amb barrets i mocadors, protegir els ulls (els pollets i les gallines treuen foc a l’alçada de molts infants), portar roba de cotó de màniga llarga, pantalons llargs i calçat còmode i tapat. S’han d’evitar teixits sintètics. Durant l’Ensierru, correu al costat o davant dels pollets i les gallines i no us hi apropeu mentre estiguin aturades Seguiu les indicacions de l’organització en tot moment. Si no participeu de forma activa a l’Ensierru i no aneu preparats per a l’acte de foc, eviteu els carrers estrets i les zones d’alta intensitat de foc. Cal evitar aquestes zones per part de persones amb mobilitat reduïda, nadons, infants i si porteu animals de companyia. Cal evitar especialment portar cotxets i cadires de passeig per a nadons.

Joc de les cadires i tancament de la Barraka
21 h| Plaça de Santa Eulàlia
Org. Barraka Alternativa

Teatre de festa major amb La niña bonita, a càrrec d'en Peyu
22 h| Plaça del Centre
Org. Ajuntament d’Esparreguera
Un bombo, 90 boles a dins i un pernil en joc. La niña bonita és la unió de tot el que ha funcionat en una festa major: humor, joc, teatre, participació del públic i premis! Qui millor que en Peyu per cantar els números que surten del bombo? L’espectacle acaba amb una persona afortunada del públic que s’emporta un pernil cap a casa. Però el premi més gros és, sens dubte, una hora de riures.

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia a entrades.esparreguera.cat. No es podrà accedir a la plaça del Centre un cop hagi començat l’espectacle.

Cloenda de la Festa Major amb l’Orquestra Mitjanit
00.30 h| Plaça del Centre
Org. Ajuntament d’Esparreguera
L’Orquestra Mitjanit combina l’energia d’un grup de rock amb la versatilitat d’una orquestra de versions. Amb un compromís ferm amb la música del país, la banda sona contundent, encomanadissa i reivindicativa a ritme de rock, ska, reggae o rumba.