La Passió d’Esparreguera aixeca aquest diumenge 19 de març el teló de la temporada 2023, que comptarà amb un total de vuit representacions, quatre de la versió clàssica i quatre del nou format, que ja es va estrenar la temporada passada. El format tradicional es podrà veure els dies 19 i 26 de març i 2 i 7 d’abril en dues parts, en horari de 10.30 del matí a 12.45 del migdia la primera, “Vida pública de Jesús”, i de 3.30 del migdia a 5.45 de la tarda, la segona part “Passió, mort i resurrecció”. El nou format, que té una durada de 2 hores i mitja, es representarà en les quatres últimes funcions de la temporada, els dies 16, 22 i 29 d’abril i 1 de maig, a partir de les 6 de la tarda els dissabtes i de les 10.30 del matí els diumenges i festius. Enguany l’equip de direcció artística, encapçalat per Robert Gobern, inicia la segona temporada al capdavant de les dues versions de l’espectacle, que incorporen algunes novetats, com millores tècniques, noves escenografies així com modificacions d’alguns quadres i diferents ajustos en el text per a consolidar els dos formats de La Passió.
El president de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, ha explicat que “iniciem una nova temporada amb la il·lusió i ambició de sempre” i ha subratllat que “el principal objectiu d’enguany és la consolidació de les dues versions de l’espectacle”. Per tal d’aconseguir-ho, s’han incorporat diferents novetats. Així s’ha adquirit un nou sistema de so, s’ha afegit nova microfonia i s’han incorporat panells acústics per evitar rebots. “Amb aquestes actuacions s’ha millorat notablement la sonorització de la sala i, juntament amb el treball de projecció de veu que hem fet amb els actors i actrius, aconseguim que el so arribi de forma més nítida i clara a tots els espectadors i espectadores”, ha explicat el responsable de la direcció artística de la versió tradicional de La Passió, David Aguado. Una altra de les novetats d’aquesta temporada és que la nova versió incorpora un nou quadre, el “Quadre de la quitxalla / Guariment d’una leprosa” i també s’han fet ajustos als quadres del Sanedrí per a donar més agilitat a aquest segment de l’espectacle.
A nivell escenogràfic, el canvi més important es troba en el disseny i elaboració d’una nova escenografia per a les escenes de Pilat. Aguado també ha subratllat que enguany es “recupera la pluja durant l’escena de la crucificació, que l’any passat va desaparèixer per motius tècnics, i que és un tret molt identificatiu de La Passió d’Esparreguera”. D’altra banda, “l’any passat el fet de compaginar dues versions, amb textos diferents, d’una mateixa passió va suposar un exigent treball de dedicació i concentració per part dels actors i actrius i enguany, amb els textos ja consolidats, hem pogut aprofundir més en el treball actoral per tal d’aconseguir més intensitat i emotivitat”, ha apuntat també el responsable de la direcció artística de la versió tradicional de La Passió. En el repartiment d’enguany, destaca la incorporació de Miquel Santiveri en el paper de Jesús, que comparteix amb Jaume Navarro i Edmon Reynes. En l’apartat musical, la representació compta amb orquestra i cor en directe, amb l’equip de direcció format per Anna Niebla, Hèctor Martínez i Marc Paredes.
La temporada començarà amb les quatre representacions de la versió clàssica, que conserva l’estructura de les passions tradicionals i està formada per dues parts diferenciades escenificades dins d’una mateixa jornada. En la primera part es representa la vida pública de Jesús i en la segona la seva Passió, mort i resurrecció. Per la seva banda, el nou format proposa un espectacle de menor durada, 2 hores i mitja, en el que es representen les dues parts en una única sessió. Es tracta d’una proposta més àgil i dinàmica, amb un nou text i sense mutacions, que conserva l’essència de la tradició. Tant la versió clàssica com la nova mantenen però, el mateix estil i la mateixa estètica. Les entrades per veure l’espectacle es poden comprar en línia través de la web de La Passió d’Esparreguera. També es poden reservar localitats per telèfon al 93 777 15 87 i a les taquilles del teatre.
Comparteix aquest contingut