Tanca
Esports 5 de maig de 2023

La setmana que ve comencen les preinscripcions als cursets de natació d’estiu

Aquest any la preinscripció es farà en línia i es podrà tramitar entre el 9 i el 14 de maig. Els cursets estan adreçats a infants nascuts entre el 2009 i el 2020 i també a adults que vulguin aprendre a nedar o millorar el seu nivell i es faran de manera intensiva, de dilluns a divendres. Hi ha dues tandes, del 26 de juny al 12 de juliol i del 13 al 28 de juliol

El Servei d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera organitza com cada any els cursets de natació d’estiu que tindran lloc del 26 de juny al 28 de juliol a la piscina municipal coberta de Can Pasqual. Es tracta d’una formació intensiva adreçada a infants d’entre 3 i 14 anys que s’ofereix de dilluns a divendres en dues tandes de 12 dies cadascuna. Hi ha sis grups que s’organitzen en funció de l’any de naixement dels cursetistes. Tots els cursets tenen una durada de 45 minuts diaris i es fan en horari de tarda. El primer grup, el dels més petits, comença a les 4.45 de la tarda i l’últim grup, el dels infants més grans, a les 8.30 del vespre. Així mateix, també s’ofereixen cursets per a adults que vulguin aprendre a nedar o millorar el seu nivell. En ambdós casos les preinscripcions s’han de tramitar en línia i el procés començarà el dimarts 9 de maig, a les 9 del matí, i finalitzarà el diumenge 14 de maig a les 11.45 de la nit. La quota general del curs de natació infantil és de 36 euros per a cada tanda i 42 euros en el cas dels adults.

La primera tanda dels cursets es farà del 26 de juny al 12 de juliol, però no hi haurà classe el 10 de juliol que és festiu a Esparreguera per la celebració de la Festa Major, i la segona tanda serà del 13 al 28 de juliol. En tots els casos els cursets es faran de dilluns a divendres en diferents horaris en funció dels grups d’edat. En el cas dels cursets infantils, els nascuts els anys 2020 i 2019 començaran de 4.45 a 5.30 de la tarda; els nascuts el 2018 de 6.15 a 7 de la tarda; els nascuts el 2017 de 7 a 7.45 de la tarda; els nascuts el 2016 i el 2015 de 7.45 a 8.30 del vespre i els nascuts entre el 2014 i el 2009 de 8.30 a 9.15 del vespre. En el cas dels cursets per a adults, s’ofereixen dues franges horàries, de 8.45 a 9.30 del matí o bé de 8.30 a 9.15 del vespre.

Com a novetat, aquest any les preinscripcions no es faran de manera presencial, sinó que s’hauran de tramitar en línia mitjançant un formulari. El procés s’iniciarà el dimarts 9 de maig a les 9 del matí i finalitzarà el diumenge 14 de maig a les 11.45 de la nit. Cal tenir en compte que no es podrà inscriure cap infant ni cap adult sense haver fet la preinscripció prèviament. Una vegada finalitzat el període de preinscripció, si el nombre de sol·licituds és igual o inferior al nombre de places ofertades, es consideraran admesos tots els sol·licitants. En aquelles tandes, horaris i franges d’edat on les sol·licituds siguin superiors al nombre de places es farà sorteig públic. Aquest es realitzarà extraient a l’atzar una lletra de l’abecedari, des de la qual s’ordenaran les sol·licituds seguint l’ordre alfabètic en relació al primer cognom de la persona sol·licitant.

Un cop realitzat el sorteig i assignades les places disponibles, la resta de sol·licituds entraran a una llista d’espera de l’activitat corresponent seguint l’ordre establert. Des del Servei d’Esports es confirmarà la plaça a totes aquelles persones que l’hagin obtingut, es donarà cita prèvia i s’informarà de la documentació necessària que caldrà aportar per la formalització de la inscripció. Una vegada formalitzades les inscripcions rebudes, si encara queden places lliures, s’obrirà de nou la inscripció per tal que es puguin rebre peticions noves fins a l’inici de l’activitat.

En referència a les quotes, en els cursets infantils la quota general per tanda serà de 36 euros i la quota reduïda de 25,20 euros. En el cas dels cursets adreçats a persones adultes, la quota general serà de 42 euros per tanda i la quota reduïda de 29,40 euros. Segons l’ordenança fiscal vigent, s’estableixen quotes reduïdes en aplicació de coeficients socials reductors del 30% per als següents col·lectius: famílies nombroses i monoparentals, persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% i pensionistes, exclosos els pensionistes per jubilació i beneficiaris no titulars de la prestació. Per a més informació us podeu posar en contacte amb el Servei d’Esports a través del correu electrònic [email protected].