Deixalleries

La deixalleria és una instal·lació de recollida selectiva de deixalles, situada al nostre municipi, on s'hi poden portar els residus reciclables i especials. Per tal que la deixalleria sigui útil, és molt important la col·laboració de tothom. Una bona tria a casa facilitarà el tractament posterior de les escombraries. La deixalleria municipal entra en un model de sostenibilitat, ja que inclou elements rellevants de l'economia circular com és la reutilització o l'ús d'energies renovables. Per exemple, la despesa del subministrament elèctric d'aquest equipament queda coberta per la placa solar que té instal·lada.

La deixalleria és un servei destinat a particulars (donats d'alta al padró municipal), institucions públiques, entitats socials i a les oficines, comerços, tallers i petits industrials amb llicència d'activitats econòmiques d'Esparreguera. Cada habitatge/establiment comercial tindrà una targeta identificadora que haurà de presentar-se cada vegada que s'utilitzin les instal·lacions. Podeu sol·licitar la vostra targeta tant a la deixalleria fixa, com a la mòbil.

Informació de contacte de la deixalleria

Quins residus podem dipositar-hi?

Residus municipals valoritzables:

1. Paper i cartó

2. Vidre pla i ampolles

3. Plàstics de tot tipus, porexpan i brics

4. Ferralla, llaunes i altres metalls

5. Tèxtils i calçat

6. Ferralla electrònica i electrodomèstics sense CFC

7. Cables elèctrics

8. Runa i restes de construcció d'obres menors

9. Restes de poda

10. Voluminosos

11. Fusta

12. Pa sec

Productes municipals especials:

1. Productes amb mercuri i fluorescents

2. Pneumàtics

3. Dissolvents, pintures, vernissos i coles

4. Piles i bateries

5. Aerosols

6. Productes del cotxe

7. Electrodomèstics amb CFC

8. Olis vegetals i olis minerals

9. Radiografies

10. Pesticides

Servei de reutilització de residus

Els mobles, llibres i aparells en bon estat passaran a formar part de la borsa de productes que es podrà consultar a través de la pàgina web de la deixalleria. Així doncs, si busques un moble, un llibre, un aparell o roba de segona mà consulta el web de la deixalleria, reutilitza i estalvia!

Deixalleria Mòbil

La deixalleria mòbil és un servei de deixalleria a casa per tal que la ciutadania no s'hagi de desplaçar per residus de petites dimensions (oli de cuina, piles, medicaments, bombetes, fluorescents, aparells electrònics petits, etc.). De dilluns a dissabte de 10 del matí a 2 del migdia estarem en diferents punts d'Esparreguera segons el dia. Aquests punts són:

  • Centre urbà

  • El Castell

  • Zona Esportiva

  • La Plana

  • Barri Font

  • Can Rial

  • Mas d'en Gall

  • Can Vinyals

  • Colònia Sedó

Recorda que t'hauràs d'identificar amb la targeta de la deixalleria. A més, recordem que utilitzar la deixalleria té premi! Apliquem descomptes a la taxa municipal d’escombraries segons el nombre anual d’aportacions. 

Nombre anual d'aportacions Reducció
De 3 a 5  10%
De 6 a 10 15%
D'11 a 25 20%