Formacions

El Servei Municipal de Mediació ofereix sessions formatives per a diversos col·lectius i actualment està reforçant aquestes iniciatives adreçades a diferents agents de la ciutadania amb l’objectiu de donar eines per a millorar la convivència i fomentar el diàleg i la gestió col·laborativa dels conflictes.

Un dels àmbits que actualment està tenint més participació en aquestes formacions és l’educatiu. Les formacions de mediació amb els centres educatius d’esparreguera van començar el 2019. Aquest curs s’està impartint formació en cercles de diàleg i mediació escolar entre iguals en tres centres educatius del municipi, les escoles Estel i Montserrat i l’institut El Cairat. Es tracta de formacions adreçades tant als professors com als alumnes, que tenen per objectiu treballar l’escolta activa, la comunicació, la resolució de conflictes i el foment de la cultura de la pau.

El servei també prepara diferents formacions adreçades a altres col·lectius, com els agents cívics municipals, les persones mentores i les famílies participants en el projecte Enxaneta d’acompanyament a l’alumnat amb risc educatiu, així com als alumnes del curs de català A1 ofert per la Regidoria de Convivència i el CPNL.