Esparreguera - Collbató

 
8 Km (total)
Ruta lineal
297 m
3 h

Aquesta ruta ens proposa anar fins a Collbató. Partirem des del carrer de Can Roca del barri de Can Comelles en direcció nord-oest passant per uns camps d'oliveres. Aviat passem pel davant de la masia de Can Sant Joan i a continuació, a mà esquerra, trobem les ruïnes de la casa del Batlló. Continuem avançant fins a arribar a la masia de Can Roca. Aviat acabarem l'asfalt i prendrem el camí de terra que parteix després d’una barrera forestal. Passem pel costat de la zona de pícnic de Can Roca i enfilarem en direcció nord cap a la serra de Rubió. Passem pel costat esquerra de la finca de Ca n’Àngel, deixant a mà dreta la zona de les Roques Blaves. Continuem pujant en direcció nord fins a arribar a una cruïlla de camins al peu de la serra de Rubió.

Prendrem el recorregut que marxa cap a l'esquerra, passant pel davant del centre de Can Rubió i a mà dreta observarem una finca on s'estan recuperant oliveres històriques. Continuem tot recte deixant camins que trobem a esquerra i a dreta. Tot seguit, prenem un sender en direcció a Collbató que es caracteritza per estar envoltat de majestuosos marges de pedra seca, que denoten el caràcter agrícola que havia tingut la serra de Rubió fa molts anys.

En aquest coll finalitza la senyalització de la ruta ja que sortim del terme municipal d’Esparreguera, però seguint aquest camí s’arriba al municipi de Collbató. Des de Collbató es pot retornar pel mateix itinerari o bé seguir altres rutes que ens permeten retornar.

Toponímia clau: Can Comelles, Can Sant Joan, casa del Batlló, Can Roca, serra de Can Rubió, mas Manader, Ca n’Àngel, les Roques Blaves, Can Rubió, coll de Can Rubió, barraca d’en Varela, forns de calç, Collbató.