Festa Major d'Estiu

La Festa Major d’Estiu és al voltant del segon cap de setmana de juliol. La festa comença el dijous amb el tradicional pregó de Festa Major i el concert de la Banda de Música d’Esparreguera. Durant tota la festa hi ha una programació intensa d’activitats pensades per a tots els públics: concerts nocturns, espectacles, activitats esportives i activitats familiars, entre d’altres.

Un dels actes que ha tingut més embranzida en els darrers anys és la Llagastada, i s’ha convertit en el principal tret diferencial de la nostra Festa Major. Es basa en la llegenda de Sant Llagasta i consta de tres actes infernals: el divendres, L’avarícia d’un poble (el Cercagallines); el dissabte, El senyor de les bèsties (el Correfoc); i el diumenge, El retorn de l’aviram (l’Ensierru).

El dissabte es duu a terme la diada castellera i la trobada de gegants. Diumenge és el dia de la cercavila de Festa Major amb la participació de les colles de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana, de la trobada bastonera i del concert i ball de Festa Major a càrrec d’una gran orquestra. Dilluns és el torn de la cercavila de Festa Major infantil, a càrrec de les colles infantils de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana, i arriba la cloenda de la Festa Major amb el castell de focs.